Haberler

Türk Polis Teşkilatının Kuruluşunun 171. Yıl Dönümü

Türk Polis Teşkilatı'nın kuruluşunun 171. yıl dönümü kapsamında Bayburt'ta sergi açıldı.

Türk Polis Teşkilatı'nın kuruluşunun 171. yıl dönümü kapsamında Bayburt'ta sergi açıldı.

Taşhan'daki sergi açılışına, Vali Yusuf Odabaş, Garnizon Komutanı Jandarma Albay İbrahim Ayhan Vural, Adalet Komisyonu Başkanı İsmail Deniz, Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selçuk Coşkun, İl Emniyet Müdürü İsa Bülent Kaya ile bazı kamu kurum müdürleri ve davetliler katıldı.

Açılışın ardından sergiyi gezen ve buradaki eserler hakkında Ahmet Sula'dan bilgi alan Vali Odabaş, serginin resimden öte insanı sanatla birlikte düşünmeye sevk eden bir konumda olduğunu söyledi.

Odabaş, serginin Türk Polis Teşkilatının 171. kuruluş yıl dönümü etkinlikleri kapsamında açıldığını belirterek, "Gezdiğim sergiden çok etkilendim. İnsanın her şeyden önce düşünmeye, idrak etmeye ihtiyacı var. Kur'an-ı Kerim'de de 'düşünmez misiniz, akıl etmez misiniz?' ifadeleri çokça geçiyor. Bizlerin insan olarak çok daha düşünüp akıl etmemiz lazım." ifadelerini kullandı.

Ahmet Sula ise sergiyle ilgili olarak yaptığı açıklamada, sanatı kalbiyle ilgilenen insanların alanı olarak gördüğünü ifade ederek, "Bir veliye sormuşlar 'bu güzel ahlakını nereden edindin diye' demişki kötülerden. O yüzden biz bu mesleğin içerisinde birçok üzücü, kötü olaya tanık olduk. Bunlardan da hikmeti, ibreti arayarak çıktığımızda ben de kendimi sanatta buluyorum" dedi.

Söz, resim ve yazının birlikte olduğu bu tür çalışmanın nadir çalışma olduğunu dile getiren Sula, şöyle devam etti:

"Naçizane benim tarzım dünyada tek. Ben 30 yıldır hat ile güzel yazıyla ilgileniyorum. Sonra resimle, şiirle, sözle. Kendi milli, yerli, coğrafi, tarihi değerlerimizin harmanlanmış olarak ifadesi. Bu sebeple gelen insanlar estetikten çok fikir ve mana buluyorlar, benim de zaten aradığım o. Biz kimiz, ne arıyoruz, ne yapmalıyız, davamız nedir, olmalı mı, neresindeyiz. O yüzden ben bunu sanat aleminde kendi savaş alanım olarak görüyorum. Biz kendimizi anlatma derdindeyiz. Biz kimiz, O yüzden bunların hepsinin harmanlanmış halidir bu. Kendi birikimimizin tek bir çalışmada sunumudur."

Kaynak: AA / Güncel

Bayburt Üniversitesi İbrahim Ayhan İsmail Deniz Yusuf Odabaş Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title