Haberler

Türk Polis Teşkilatının Kuruluşunun 171. Yıl Dönümü

Giresun Emniyet Müdürü Uğur Öztürk, "Giresun'un huzurunu bozmaya çalışan PKK/KCK ile Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) başta olmak üzere, yıkıcı ve bölücü terör örgütleriyle mücadeleyi kararlılıkla sürdüreceğiz.

Giresun Emniyet Müdürü Uğur Öztürk, "Giresun'un huzurunu bozmaya çalışan PKK/KCK ile Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) başta olmak üzere, yıkıcı ve bölücü terör örgütleriyle mücadeleyi kararlılıkla sürdüreceğiz." dedi.

Öztürk, Giresun Valiliği önünde "Türk Polis Teşkilatının 171. Yıl Dönümü" dolayısıyla düzenlenen kutlama töreninde yaptığı konuşmada, Giresun'u huzur kenti yapmak için verdikleri söze sadık kalarak, mesai mefhumu gözetmeksizin çalışmaya devam ettiklerini belirtti.

Genel asayiş ve trafik yönünden polislik hizmetlerinin yanı sıra Giresun'un huzurunu bozmaya çalışan yıkıcı ve bölücü terör örgütleriyle mücadele ettiklerini vurgulayan Öztürk, "İlimizin huzurunu bozmaya çalışan yıkıcı-bölücü terör örgütleriyle mücadelemiz devam ediyor. Bu bağlamda son yıllarda ilk defa ilimizde PKK/KCK gençlik yapılanmasına yönelik operasyon yapılmış 11 kişi tutuklanmıştır. Paralel yapıya yönelik çalışmalar kapsamında yapılan operasyonda bir tutuklanmış, 7 kişi adli kontrolle serbest kalmıştır. Mücadelemiz kararlılıkla devam edecektir." diye konuştu.

"Unutulmasın ki Türk polisi içeride ve dışarıdaki bölücülerle sonuna kadar mücadele edebilecek kabiliyette ve azimdedir" diyen Öztürk, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu uğurda verdiğimiz şehitler azmimizi törpülemekte sırası geldiğinde şehit olmayı arzulayarak her birimizin en önde olacağından şüpheniz olmasın. Toprağı vatan yapmak uğruna kanlarını döken aziz şehitlerimizin kanlarının kıymetini biliyoruz. Emanetlerinize sonuna kadar sahip çıkacağımıza söz veriyoruz. Kıymetli gazilerimiz, feda ettiğiniz her uzvun karşılığında, vatanımızın bölünmez bütünlüğüne sağladığınız katkıyı biliyoruz. Bunu unutmayacağız ve unutturmayacağız."

Öztürk, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da terörle mücadelede aktif görev alan emniyet mensuplarına başarılar dileyerek, Giresunluların hayır dualarını gönderdiği bildirdi.

Törende, Türk Polis Teşkilatının 171. Yıl Dönümü dolayısıyla okullar arasında düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere Giresun Valisi Hasan Karahan tarafından ödül verildi.

Kaynak: AA / Güncel

Giresun Valiliği Güncel Haberler

title