Haberler

Türk Polis Teşkilatının Kuruluşunun 170. Yıl Dönümü

Türk Polis Teşkilatının kuruluşunun 170. yıl dönümü, Mersin'de düzenlenen törenle kutlandı.

Cumhuriyet Alanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk sunumuyla başlayan törende, saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı okundu.

İl Emniyet Müdürü Rahmi Baştuğ, yaptığı konuşmada, emniyet teşkilatının toplumda huzuru ve güveni sağlama, vatandaşın can ve mal güvenliğini koruma, konunun hakimiyeti ile devlet otoritesini sağlama gibi önemli görevler üstlendiğini belirtti.

Hukuk devletinde polisin adalete dayalı bir kuvvet olduğunu vurgulayan Baştuğ, "Onun için zalim değildir. Adaletlidir. Zalimler için korkulan, masumlar için güvenilen bir güçtür" dedi.

Konuşmanın ardından Narkotim ekiplerince düzenlenen resim, kompozisyon ve şiir yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz ve Mersin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Çamsarı tarafından verildi.

Silifke

Silifke'de düzenlenen törenlerde ise İlçe Emniyet Müdürü İbrahim Kavaklı tarafından Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu.

Kaymakamı Şevket Cinbir, törende yaptığı konuşmada, Türk Polis Teşkilatının 170. kuruluş yılını kutladı.

Polislerin halkın huzur ve güvenliğini sağlamak amacıyla 24 saat görevi başında olduğunu ifade eden Cinbir, "Polisimizin suçluyu yakalayıp adalete teslim etmesi elbetteki önemlidir ama suçun meydana gelmesini önlemek, suçluyu yakalamaktan daha önemlidir" dedi.

Kavaklı ise şanla şerefle yazdığı 170 yıllık bir maziyi geride bırakan emniyet teşkilatının sadece Türkiye sınırları içerisinde değil dünyada da saygın bir yerde olduğunu söyledi.

Gülnar

Gülnar'da da törenler İlçe Emniyet Amiri Hamza Bilgen tarafından Hükümet Konağı önündeki Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasıyla başladı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından konuşma yapan Bilgen, polisin toplumda huzur ve güveni sağlamak, vatandaşın can ve mal güvenliğini korumak için 24 saat süreyle görev yaptığını belirtti.

Törenin ardından Bilgen, kutlamaları kabul etti.

Mut

Mut Emniyet Müdürü Murat Güney de törenlerde yaptığı konuşmada emniyet teşkilatının halkın huzur ve güven içinde yaşamlarını devam ettirmelerini sağlama yönünden fedakarca görev yapan önemli bir kurum olduğunu ifade etti.

Konuşmanın ardından çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ve polislere ödüllerini Kaymakam Mehmet Ali Akyüz ve Garnizon Komutanı Üsteğmen Hakan Şen verdi.

Kaynak: AA / Yerel

Şevket Cinbir Kavaklı Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title