Haberler

Türk Polis Teşkilatının 169. Kuruluş Yıl Dönümü

BBP Genel Başkanı Destici: "Polis, emekli olmaktan korkuyor.

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, maaşları yüzde 50'ye yakın oranda azaldığı için emniyet mensuplarının emekli olmaktan kaçındıklarını belirtti.

Destici, Türk Polis Teşkilatının 169. kuruluş yıl dönümüne ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, emniyet mensuplarının ek gösterge puanlarının TSK mensubu astsubaylarla eşitlenmesini istedi.

Yasalar ve tüzüklerin koyduğu kuralları uygulayarak milletine, devletine büyük hizmet etmiş en kadim kuruluşlardan olan emniyet teşkilatının kendini toplumda ispatladığına dikkati çeken Destici, çağın donanımına uygun bir şekilde kendini yenileyebilen, zor şartlar altında görevini hakkıyla yerine getirmeye çalışan ülkenin göz bebeği polislerin özlük ve sosyal haklarının yasal bir düzenleme ile verilmesi talebinde bulundu.

Destici, emekli olduklarında insanca bir yaşam sürdürebilecek tatminkar bir maaşa bağlanmaları gerektiğine işaret eden Destici, "Emniyet mensuplarının talebi, ek gösterge puanının 3600 olarak düzeltilmesi ve TSK mensubu astsubaylarla eşitlenmesidir.  Polis, emekli olmaktan korkuyor. Çünkü emekli olduğunda maaşı yüzde 50'ye varan oranda düşüyor. Bu yüzden de, yaş haddi olan 55 yaşına kadar çalışmak zorunda bırakılıyor. Sadece özlük ve sosyal haklarının yasal bir düzenleme ile verilerek, emekli olduklarında insanca bir yaşam sürdürebilecek tatminkar bir maaş istiyor" değerlendirmesini yaptı.

Şehit düşen emniyet görevlilerine rahmet dileyen Destici, emekli, gazi ve görevi başındaki emniyet mensuplarına ve ailelerine mutluluk ve başarı dileğini iletti. - Ankara

Kaynak: AA / Güncel

Büyük Birlik Partisi Mustafa Destici Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

title