Haberler

Türk Polis Teşkilatı'nın 171. Kuruluş Yılı Törenle Kutlandı

Türk Polis Teşkilatı’nın kuruluşunun 171. yılı Mersin’de düzenlenen törenle kutlandı.

Türk Polis Teşkilatı'nın kuruluşunun 171. yılı Mersin'de düzenlenen törenle kutlandı. Mersin İl Emniyet Müdürü Rahmi Baştuğ, "Vatandaşlarımızın gelecekten emin, huzur ve güven ortamında yaşamlarını sürdürebilmeleri için hak ve adaletten ayrılmayarak, görevimizi layıkıyla yerine getirme gayreti içerisinde olmanın haklı gururunu yaşıyoruz" dedi.

Türk Polis Teşkilatı'nın 171. Kuruluş Yıl Dönümü dolayısıyla İl Emniyet Müdürlüğü tarafından Cumhuriyet Meydanı'nda tören düzenlendi. Törene, Mersin Vali Vekili Ömer Eru, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, AK Parti Mersin Milletvekili Hacı Özkan, İl Emniyet Müdürü Baştuğ, protokol üyeleri, emniyet personeli ve aileleri katıldı. İl Emniyet Müdürü Baştuğ'un tören kıtasını selamlamasıyla başlayan törende, daha sonra Baştuğ ve Mersin Polis Meslek Eğitim Merkezi (POMEM) Müdürü Nesih Özmen Atatürk Anıtı'na çelenk koydu. Törene katılanlar, Mersin Büyükşehir Belediyesi Bandosu eşliğinde saygı duruşunda bulunarak ve İstiklal Marşı'nı okudu.

Törende bir konuşma yapan Emniyet Müdürü Baştuğ, Türk halkının sevgi ve güvenini kazanmış, demokratik hukuk devletinin, Atatürk ilke ve inkılaplarının ve cumhuriyetin teminatı olan Türk Polis Teşkilatı'nın 171. kuruluş yıl dönümünü kutlamaktan büyük gurur ve mutluluk duyduklarını söyledi. Polis teşkilatının, bugün 170 yıllık maziyi geride bıraktığını belirten Baştuğ, "Teşkilatımız 171. yılına girerken, vatandaşlarımızın gelecekten emin, huzur ve güven ortamında yaşamlarını sürdürebilmeleri için hak ve adaletten ayrılmayarak, görevimizi layıkıyla yerine getirme gayreti içerisinde olmanın haklı gururunu yaşıyoruz" diye konuştu.

Meslektaşlarına da seslenen Baştuğ, "Dün hali tavrımızda mertlik, dürüstlük ve vakurluk vardı. Bugün de aynı mert, cesur ve vakur hali tavrımızla Türkiye Cumhuriyeti'nin düşmanları ile mücadele ediyorsunuz. Büyük önder Atatürk'ün öz sözünde belirttiği üzere, 'Polis, asker kadar disiplinli, bir hukukçu kadar hukuk adamı ve bir anne kadar şefkat timsali olmalıdır.' Bu anlayış içinde dostun güven duyduğu, düşmanın korktuğu teşkilatımızın kuruluş yılını gururla, şanla ve şerefle kutluyorum. Her geçen gün daha da güçlenecek ve milletiyle bütünleşecek olan teşkilatımızda uyumlu ve özverili bir şekilde çalıştığımız mesai arkadaşlarıma teşekkür ediyor, kendilerine ve ailelerine sağlık, mutluluk ve başarılar diliyorum. Görevi uğruna canlarını hiç çekinmeden veren aziz şehitlerimi rahmet ve minnetle, kahraman gazilerimizi şükranla anıyoruz. Şehitlerimizin bizlere emaneti olan ailelerine ve sevgili vatandaşlarımıza şahsım ve teşkilatım adına en içten sevgi ve saygılarımı sunuyorum" ifadelerini kullandı.

Baştuğ'un konuşmasının ardından Büyükşehir Belediye Bandosu tarafından Polis Marşı ve Polis Akademisi Marşı'nın çalınmasıyla devam tören, Vali Vekili Eru, Başkan Kocamaz ve Milletvekili Özkan'ın, Terörle Mücadele Şubesi tarafından okullarda düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödüllerini vermeleriyle sona erdi. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Burhanettin Kocamaz Hacı Özkan Ömer Eru Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

title