Haberler

"Türkiye Mahalli Seçim Atmosferinden Çıktı"

Güncelleme:

Türk Parlamenterler Birliği Genel Başkanı Pakdil, "Türkiye mahalli seçim atmosferinden çıktı adeta seçimler bir referandum yeteneği aldı." dedi.

Türk Parlamenterler Birliği Genel Başkanı Nevzat Pakdil, "Türkiye mahalli seçim atmosferinden çıktı adeta seçimler bir referandum yeteneği aldı. Bugün artık bir tek oyun bile son derece önemi vardır" dedi.

Pakdil, Türkoğlu ilçesinde partisinin seçim bürosunu ziyaretinde yaptığı konuşmada, 30 Mart'ta gerçekleştirilmesi planlanan yerel seçimlerin, Türkiye'nin demokratik hayatına damga vuran seçimler arasında yer alacağını belirtti.

12 yıllık iktidarları boyunca milletin önüne 7 kere seçim sandığı konduğunu, seçimlerin hepsinde de AK Parti'nin birinci olduğunu aktaran Pakdil, şunları kaydetti:

"AK Parti iktidarının temel prensibi, halkla beraber olmak ve kucaklaşmaktır. Bizim arkamızda halk iradesi vardır. Bizlerde halk iradesine sonsuza kadar sahip çıktık ve bundan sonrada çıkmaya devam edeceğiz. Başbakan Erdoğan'ın da ifade ettiği gibi 'dik duracağız ama diklenmeyeceğiz' ve her zaman milletin iradesindeki bayrağı en iyi şekilde göndere taşıyacağız. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın. 30 Mart seçimleri bir mahalli seçim olması gerekirdi. Muhtarlar, belediye meclis üyeleri ve belediye başkanları seçimi olması gerekirdi. Adayların ortaya koymuş olduğu projeler değerlendirilecekti ama bir süre sonra Türkiye mahalli seçim atmosferinden çıktı adeta seçimler bir referandum yeteneği aldı. Bugün artık bir tek oyun bile son derece önemi vardır"

Türkiye üzerinde iç ve dış çevrelerce çok büyük oyunların oynadığını dile getiren Pakdil, bunlara karşı mücadelenin bir istikrar ve istikbal mücadelesi olduğunu söyledi.

İç ve dış çevrelerin içeride olan taşeronlarının bulunduğunu, bunların ülkeyi karıştırarak kargaşanın içerisine koymak istediklerini vurgulayan Pakdil, şöyle konuştu:

"Seçimlerde her birimizin seçmen olarak görevleri var. Adeta seçimlerin üzerine bir gölge düşürmek ve meşruiyetine sıkıntı vermek istiyorlar. O bakımdan sandıklara da en iyi şekilde sahip çıkmak gerekir. Biz Türkiye'nin bu seçimden istikrarla çıkacağına inanıyoruz."

10 Ağustos'ta Cumhurbaşkanlığı seçiminin ilk turunun yapılacağını hatırlatan Pakdil, ilk turda adaylardan birinin kullanılan oyların yüzde 50'den fazlasını alırsa seçimin nihayetlenmiş olacağını, seçimin de ilk turda biteceğine inandıklarını kaydetti.

2015'te de yeni bir seçim sürecinin başlayacağını ifade eden Pakdil, "Türkiye'nin istikrarını koruması ülkeye çok şey kazandırıyor. Eğer bu süreç içerisinde sizinde oylarınızla iktidara gelmiş olan AK Parti hükumeti sağlam durmasaydı, Türkiye'de çok büyük sıkıntılar meydana gelirdi. Ülkeyi bir kaosun ortasına sokmak istiyorlar ama bizim sizin her birimizin bunlara müsaade etmemesi gerekiyor. Eğer biz gerçek anlamda 'biz' olursak bu ülkede çok şeyler olur" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Pakdil ve beraberindekiler ilçeye bağlı Beyoğlu, Şekeroba, Kılılı ve Yeşilyöre beldelerinde esnaf ziyaretinde bulundu.

Kaynak: AA / Politika

Nevzat Pakdil Ak Parti Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title