Haberler

Türk Musikisi'nin Yaşayan Duayeni Alaeddin Yavaşça'ya Sempozyum

Türk müziğinin usta ismi Prof.Dr. Alaeddin Yavaşça, “Uluslararası Prof. Dr. Alâeddin Yavaşca Sempozyumu"nda besteleri ve müzik geleneğiyle konuşuldu.

Türk müziğinin usta ismi Prof.Dr. Alaeddin Yavaşça, "Uluslararası Prof. Dr. Alaeddin Yavaşca Sempozyumu"nda besteleri ve müzik geleneğiyle konuşuldu.

Fatih Sultan Mehmet Üniversitesi Medeniyetler İttifakı Enstitüsü ile Küçükçekmece Belediyesi işbirliğiyle "Uluslararası Prof. Dr. Alaeddin Yavaşca Sempozyumu" düzenlendi. Sempozyumda, Klasik Türk müziğine sayısız beste kazandıran Türk müziğinin usta ismi Prof. Dr. Alaeddin Yavaşca'nın hayatı, besteleri, müzik geleneği konularına değinildi. Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Topkapı Yerleşkesi Konferans Salonu'nda düzenlenen sempozyuma Küçükçekmece Belediye Başkan Yardımcısı Besim Müftüoğlu, Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi rektörü Musa Güven ve çok sayıda sanatsever katıldı.

Sempozyumun açılış konuşmacılarından Küçükçekmece Belediyesi Başkan Yardımcısı Besim Müftüoğlu, Fransa'da yaşanan terör saldırılarında hayatını kaybedenler için başsağlığı diledi. Müftüoğlu, Yavaşça için düzenlenen sempozyuma ilişkin ise "Yaşayan bir üstadımızı anmak bizim için bir mutluluk vesilesi. Umarız bu toplantı üstadımızın hayatında güzel bir anı olarak kalır" diye konuştu.

Açılış konuşmasında bir konuşma yapan Prof. Dr. Alaeddin Yavaşça ise böyle bir sempozyumda hatırlandığı için teşekkür ederek, "Düşünüyorum şu anda ben 90'ı yakaladım. Bu ömür içerisinde bizim Türk musikimizin, öz musikimizin nerelerde yaşatmışız. Türk musikisi yerli yerine oturtularak çok zorlu zamanlar aşarak bu zamana geldi. Şimdi bakıyorum Türk musikisinin yüzyıllar boyunca yüzlerde meydana gelen ifadesi. Çok şükür bu ifade tarifle dile getirilemez. Çünkü bu bir gönül meselesidir. Her biriniz birer muhibbisiniz. Çünkü eğer toplum onu her seviyesiyle sevip korumasaydı ve muhabbetlerin devamını esirgemeseydi bu gün böyle bir kavuşmanın imkanını belki bulamazdık"dedi.

Açılış konuşmalarının ardından konuşmacılar profesör Yavaşça'nın hayatına dair bilgiler vererek görüşlerini aktardılar. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Küçükçekmece Belediyesi Fatih Sultan Mehmet Alaeddin Yavaşça Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title