Haberler

Türk Musevi Cemaati'nden, Selimiye Camii Gölgesinde İftar

Türk Musevi Cemaati üyeleri, tarihi Selimiye Camii bahçesinde Edirne halkına iftar verdi.

Türk Musevi Cemaati üyeleri, tarihi Selimiye Camii bahçesinde Edirne halkına iftar verdi. Türk Musevi Cemaati Başkanı İshak İbrahimzadeh, Edirne Büyük Sinagogu açılışının ardından Edirne halkına teşekkür etmek için iftar programı düzenlediklerini belirterek, "Biz Edirne'ye tekrar döndük, evimizden daha güzel bir ev bulduk" dedi.

Türk Musevi Cemaati üyeleri, Tarihi Selimiye Camii'nin gölgesinde kurulan Edirne Valiliği ve Sosyal Yardımlaşma Vakfı'nın iftar çadırında 700 kişiye iftar verdi. Türk Musevi Cemaati Başkanı İshak İbrahimzadeh, Edirne Büyük Sinagogu açılışının ardından Edirnelilere en güzel ve anlamlı teşekkürü iftar vererek, yapabileceklerini düşündüklerini söyledi.

Türk Musevi Cemaati Başkanı İshak İbrahimzadeh, iftar sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada, "Biz İstanbul'da da 14-15 senedir iftar veriyoruz. Son iki senesini Darülaceze'de orada ki yaşlılarımızla yaptık. Bu sene biliyorsunuz Vakıflar Genel Müdürlüğü'yle birlikte Edirne Büyük Sinagogu açtık. Ama Edirne halkına bir teşekkür edememiştik. Nasıl teşekkür ederiz diye düşündük. ve böylece bu iftar sofrasını onlarla paylaşmak, onların iftarına katkıda bulunmak ve bu şekilde onlara teşekkür etmenin en uygun şekil olduğunu düşündük. Herkese çok çok teşekkür ediyoruz. Hakikaten biz Edirne'ye tekrar döndük, evimizden daha güzel bir ev bulduk. Herkese çok müteşekkiriz" ifadelerini kullandı.

Vakıflar Bölge Müdürü Osman Güneren ise Edirne Büyük Sinagog'unun 26 Mart'taki açılışının ardından bir ilgi oluştuğunu söyledi. Musevi cemaatinin geleneksel olarak yapmış olduğu iftarını Edirne'de de gerçekleştirdiğini aktaran Güneren, "Sosyal yardımlaşma vakfımızın düzenlediği halk iftarına bir katkı yapmak istediler. Bugün burada iftar düzenleniyor, yarın Musevi cemaati ve Türkiye Hahambaşılığı tarafından Edirne Büyük Sinagog'unda bir iftar düzenlenecek" şeklinde konuştu.

Türk Musevi Cemaati üyelerinin, düzenlediği iftar programına katılan Edirnelilerde bu anlamlı organizasyon için emeği geçen herkese çok teşekkür ettiklerini söyledi. - EDİRNE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title