Haberler

Türk Mucit, ATM'ler İçin 'Aç-Kapa Anahtar Kart' Sistemi Geliştirdi

Güncelleme:

Türk mucit Ahmet Özarslan'ın ATM'ler için geliştirdiği sistem, banka kartı veya kredi kartlarının çalınması ya da kaybolması gibi durumlarda bir tuşa basarak kartınızı kapatma imkanı veriyor.

Mucit Ahmet Özarslan, ATM'ler için geliştirilen "Aç-Kapa Anahtar Kart" sistemini buldu.

Adres Patent Türk mucit Ahmet Özarslan'ın, ATM'ler için geliştirilen 'Aç-Kapa Anahtar Kart' sistemini oluşturduğunu açıkladı. Özarslan, herkesin ortak sıkıntısı olan kredi kartlarının çalınması, kaybolması gibi durumlarda kullanıcıları büyük sıkıntıya soktuğunu ve insanlar bu yüzden endişe içinde yaşattığına dikkat çekerek, kredi kartları veya banka kartları kaybolduğu zaman elinizde bir anahtar kart olması gerektiğine vurgu yaptı.

"BİR TUŞA BASARAK KARTINIZI KAPATIYORSUNUZ"

Özarslan yeni buluşu hakkında "Çantanızda, cüzdanınızda herhangi bir yerde kartınızı unutmuş olabilirsiniz. Kartınızı bu gibi yerlerde bulduğunuzda, kapattığınız kartınızın açtırmanız gerekiyor, haliyle bu işlem de insanlar için zaman kaybına yol açıyor. Dolayısıyla kart sahipleri için zaman kaybına söz konusu. Bizim getireceğimiz 'Aç-Kapa Anahtar Kart' sistemi sayesine kaybolduğunu düşündüğünüz ve tekrar bulacağınızı tahmin ettiğinizde anahtar kartımızla sistemimizle ATM'ye uygulama yapıyorsunuz. ATM ekranında program olarak 'Kapat' komutu çıkıyor ve bir tuşa basarak kartınızı kapıyorsunuz. Sonrasında kartınızı bulduğunuzda tekrar ATM'ye gidip uygulama işleminden sonra bu sefer de 'Aç' komutu çıkıyor. Böylece bir tuşa basarak tekrar kartınızı kullanıma açıyorsunuz. Bankaya haber vermeden, kartınızı kapatmadan, bankanın size kartınızı yollama problemi olmadan ve bankanın kart masrafını tekrardan sizden almasına gerek kalmadan her iki tarafında kazançlı çıkacağı bir sistem… Ayrıca günümüzde insanların ekmeği bile kredi kartıyla aldığını düşünürsek 15 gün kartsız yaşayabilmesi günümüzde imkansız olsa gerek" diye konuştu.

"DÜNYADA EŞİ BENZERİ YOK"

Dünyada böyle bir uygulamanın olmadığına işaret eden mucit Ahmet Özarslan, yurt dışında yaşayan birçok kişi bu buluşun çok farklı bir fikir olduğunu belirtip buna benzer bir uygulamanın herhangi bir benzerinin olmadığını sözlerine ekledi. Özarslan, "Bu elbette ki çok kolay ve çabuk olacak bir proje değil… Çünkü Türkiye'de şu anda kredi kartı ve banka kartlarının kullanım sayısı 200 milyon civarında... Dünyada ise bu rakam 5 milyar adet seviyesindedir. Bununla birlikte çok uzun zamandır ne ATM cihazlarında ne de kredi kartlarında bir yenilik yok... Ayrıca bankalar minimum bir karttan yılda 60-70 TL kira alıyor. Bunu rakamı da totale vurduğunuzda ortaya inanılmaz rakamlar çıkıyor. Dolayısıyla eski sistemi hiç kimse değiştirmeye şimdilik yanaşmıyor" şeklinde konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title