Haberler

Türk Motosiklet Tutkunlarından 'Sezon Duası'

Almanya'nın Kuzey Ren Vestfalya Eyaleti'ndeki farklı kentlerden gelen yaklaşık 350 motosiklet tutkunu, Duisburg DİTİB Merkez Camii'nde din adamların yaptığı dualarla sezon açtı.

Almanya'nın Kuzey Ren Vestfalya Eyaleti'ndeki  farklı kentlerden gelen yaklaşık 350 motosiklet tutkunu, Duisburg DİTİB Merkez Camii'nde din adamların yaptığı dualarla sezon açtı.

Diyanet işleri Türk İslam Birliği'ne (DİTİB) bağlı Duisburg Merkez Camii avlusunu dolduran kadın, erkekli yüzlerce motosiklet tutkunu, camideki Din Görevlisi Yusuf İncegeliş ve Düsseldorf Din Hizmetleri Ataşesi Ramazan Ilıkkan'ın yaptığı dualarla "Amin" dedi. Din Ataşesi Ramazan Ilıkkan, "Yarabbi motor sezonunu açan, iki teker üzerinde rüzgar gibi hızlı, kalbinde iman dolu bu kardeşlerimizin yollarını açık eyle, onlara kaza bela gösterme" diye dua etti.

Türk Mot Köln, Türkiye Motorcuları, Osmanlı Motorcular, Sipahiler ve Osmanus gibi derneklere üye motosiklet tutkunları, sezon açılışında heyecanlı göründü. Aralarında çok sayıda kadın sürücünün bulunduğu motosikletliler ısınan havalarla grup halinde çıkacakları turlara hazır olduklarını gösterdi.

Köln'den gelen, 3 yıldan bu yana motosiklet kullanan Dilek Işıklar, "Bağlı olduğumuz dernek tarafından düzenlen ve güzergahı belirlenen turlara katılıyoruz. Son dönemlerde kadın sürücülerin sayısı epeyce arttı. Bizim grupta kadın sürücülerin hızına arkadaşlar uyuyor, bunu diğer gruplara da tavsiye ediyoruz" dedi.

Kendisinin de 4 yıldan bu yana severek motosiklet kullandığını belirten Aynur Keskin, "Motorcular viraj hastasıdır, nerede virajlı yol varsa, o yollarda tur atmayı severler. Biz de virajlı yollarda tur atacağız. Benim gibi boyu kısa olmazsa, kadınlar için motor kullanmak zor değil. Eşim sağolsun motor kullanmıyor, ama benim motora binmeme ve arkadaşlarla buluşmama da karışmıyor" diye konuştu.

Duisburg Merkez Camisi Eğitim ve Diyalog Başkanı olan ve aynı zamanda 10 yılı aşkındır motosiklet kullanan İsmail Komşucuk ise şunları söyledi:

"Yüzlerce arkadaşımızın katılımı ve değerli hocalarımızın da dualarıyla çok güzel bir sezon açılışı yaptık. Motor bir sevdadır bizim için ve her yeri motorla gezmek isteriz."

Motor tutkunları, toplu olarak çektirdikleri hatıra fotoğrafın ardından bölgelerine dağıldı. - Duısburg

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ren Vestfalya Düsselldorf Almanya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title