Haberler

Türk Milletvekillerinin Ürdün Ziyareti

Türkiye'den bir grup milletvekili, FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimi ve sonrasındaki gelişmelerle ilgili bilgi vermek için Ürdün'de temaslarda bulunuyor.

Ak Parti Bolu Milletvekili Ali Ercoşkun ve Hatay Milletvekili Fevzi Şanverdi, CHP Mersin Milletvekili Serdal Kuyucuoğlu, HDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan'dan oluşan milletvekili heyeti ve Türkiye'nin Amman Büyükelçisi Sedat Önal, Ürdün resmi gazetesi Er-Ray'ın Genel Yayın Yönetmeni ve Gazeteciler Sendikası Başkanı Tarık el-Mumeni ile bir araya geldi.

Ürdün'ün başkenti Amman'daki Ray gazetesinin merkezinde gerçekleşen görüşmede konuşan Kuyucuoğlu, özgür basının, darbe girişiminin başarısız kılınması ve halkla iletişim kanalı açılmasında önemli rolü olduğunu belirterek, Türk basınına teşekkür etti.

Diğer ülkelere kıyasla Ürdün'ün istikrar ve güvene sahip olduğunu, demokratik istikrar ortamını geliştirmek istediklerini ancak Irak ve Suriye gibi bölge ülkelerinde yaşananların Türkiye'yi etkilediğini söyleyen Kuyucuoğlu, " Türkiye'yi etkileyen çevre ülkeleri de etkiler. Suriye ve Irak'ta iç savaşın bitmesi, devlet egemenliğinin sağlanması Türkiye ve bölge için önemli. Ürdün ve Türkiye sorumluluk üstlenmeli" dedi.

Kuyucuoğlu, uzun süredir devlet kurumlarına sızan bir yapı olduğuna ve bunda yetkililerin önemli bir sorumluluğu bulunduğuna değinerek, askerlerin farklı bir görevi olduğunu ve siyasetten uzak durmaları gerektiğini kaydetti.

CHP Milletvekili Kuyucuoğlu, "Bu imtihanın aşılması için anlaşmazlıkların bir kenara bırakılması ve gelecekte böyle bir yapı veya örgüt ortaya çıkmaması için önlemlerin alınmasını gerektiriyor. Türkiye, kurumlarının yeniden yapılanma sürecine girdi. Türkiye devleti yeniden yapılandırılacak." diye konuştu.

Ürdün Gazeteciler Sendikası Başkanı Mumeni de iki ülke arasında güvenlik, istikrar, topraklarında yaşayan bileşenlerin uyumu, terör ve Filistin konularındaki tutum arasında benzerlik olduğunu söyledi.

Mumeni, "Değişimin seçim sandığıyla geldiğine inanıyoruz. Bu, Ürdün ve Türkiye'nin izlediği yöntem. Türk halkının tercih hakkına saygı duyuyoruz çünkü bu onun geleceği ve kaderidir. Türkiye Ortadoğu'da ana dayanaktır." ifadelerini kullandı.

Ray gazetesinde darbe girişimini takip ettiklerini, Ürdün halkının Türkiye'ye yönelik dayanışmasını yansıttıklarını anlatan Mumeni, tüm yazıların güvenlik ve istikrarın tarafında olduğunu söyledi.

Türk milletvekili heyeti bugün Ürdün parlamentosunda da bazı temaslarda bulunmuştu.

Dün Ürdün'e ulaşan Türk heyetinin, Ürdünlü yetkililerle görüşmeler yaptıktan sonra cumartesi ülkeden ayrılması bekleniyor.

Kaynak: AA / Güncel

Serdal Kuyucuoğlu AK Parti Türkiye Ürdün Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title