Haberler

Engin Altan Düzyatan: 15 Temmuz'da Türkiye'de Olsam Sokağa Çıkardım

Güncelleme:

15 Temmuz darbe girişimi esnasında Londra'da olduğunu belirten Engin Altan Düzyatan, "Türk milleti tankın önüne atlar. İsterdim, yurt dışında olmayıp Türkiye'de olmayı" dedi.

Oyuncu Engin Altan Düzyatan, darbe girişimine ilişkin, "Dünyanın her yerinde, hangi ülkede olursa olsun havaya bir silah sıkıldığında, herkes yere yatar. Bir tek Türk Milleti yatmaz. Tankın önüne atlar işte." dedi.

TRT 1'de izleyiciyle buluşan Diriliş Ertuğrul'da, Osmanlı Devleti'nin kurucusu Osman Gazi'nin babası 'Ertuğrul Bey'i canlandıran ünlü oyuncu, dizide yeni bir döneme geçildiğini belirterek, "İlk defa bu sezon Ertuğrul'u 'Bey' olarak görüyoruz." diye konuştu.

"ERTUĞRUL ARTIK TEK BAŞINA HAREKET EDEMEYECEK"

Düzyatan, Ertuğrul için zorlu bir süreç olduğunu kaydederek, şöyle devam etti: "Ertuğrul'un ağzıyla söylersek, aslında deli taylar dolaşıyor ve hani hala etrafa karşı yapmak istediği çok şey var ama beyliğin de getirdiği onu dizginleyen başka bir durum daha var ortada. Artık tek başına hareket edemeyen, diğer beyleriyle istişare etmek durumunda olan bir Ertuğrul ile karşı karşıya kalıyoruz. İkisinin arasında zorluk çeken ama hani oyun tahtasında artık piyon değil de hala vezir olmasa da bir şah, belki bir fil ya da bir at diyebileceğimiz bir aşamaya geçiyoruz aslında."

Ertuğrul'un yeni sezonda oyun kurucu durumuna geçtiğini vurgulayan Düzyatan, yeni bölümlerde bu sürecin görüleceğini dile getirdi.

"OKUDUĞUM EN SAĞLAM SENARYO"

Başarılı oyuncu, Ertuğrul Bey'in ve Kayı boyunun çok zorlu bir bölgeye yerleşmiş olduklarını kaydederek, "Bu zorlu konumu da kendine göre avantaja çevirmeye çalışan bir Ertuğrul'u izleyeceğiz. Açıkçası bu sezon bir oyuncu olarak benim için oynanacak en keyifli sezon diyebilirim. Çünkü daha çok yönlü bir Ertuğrul'u izleme şansı olacak bu sezon. Çok sağlam senaryo geldi. Okuduğum en sağlam senaryo. İlk 2-3 bölümünü okudum." ifadelerini kullandı.

"AKSİYON SAHNELERİ OLMAZSA OLMAZIMIZ"

Çok yoğun bir tempoda çekimleri sürdürdüklerini söyleyen Düzyatan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Umarım karşılığını aldığımızda bütün yorgunluğumuz geçecek. Aksiyon sahneleri daha bol değil ama iç ritmi çok daha yüksek bir sezon. Aksiyon sahneleri bizim her zaman olmazsa olmaz sahnelerimiz. Onlar aynı şekilde devam ediyor. Onları çekmek çok dert değil ama her sahnenin iç ritmi çok daha yüksek ve bu iç ritmi sürekli korumak biraz daha yorucu aslında."

Düzyatan, kendisinin 37 yaşında olduğunu, dizide ise Ertuğrul'un 32- 33 yaşlardaki halini canlandırdığını aktardı.

"BABA OLUNCA HER ŞEY DEĞİŞİYOR HAYATINIZDA"

Baba olmanın hayatında yarattığı değişikliklere de dikkati çeken genç oyuncu, "İnsan yaş aldıkça biraz daha oyunu anlar hale geliyor ve oyunda ne yapması gerektiğini görür hale geliyor. Yaşın, insandaki güzelliği oymuş aslında. Bir de şimdi babayım. O yüzden daha farklı bakabiliyorum hayata. Zevk noktalarınız bile, her şeyiniz değişiyor aslında. Yaşama bakışınız değişiyor. Kendinizi değil artık başka şeyleri düşünmeye başlıyorsunuz ya da keyif aldığınız noktalar da değişiyor. Her şey değişiyor aslında hayatınızda. O yüzden de süreç keyifli." değerlendirmesinde bulundu.

"DARBE GİRİŞİMİNDE TÜRKİYE'DE OLMAK İSTERDİM"

Engin Altan Düzyatan, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişimine de değinerek şöyle konuştu: "Olayın olduğu gün Londra'daydım. Burada olmayı çok isterdim açıkçası. Bunun karşılığını dünyada görebileceğiniz bir millet örneği değil. Dünyanın her yerinde, hangi ülkede olursa olsun havaya bir silah sıkıldığında, herkes yere yatar. Bir tek Türk Milleti yatmaz. Tankın önüne atlar işte. Bu, millet olmakla, daha önce darbe görmekle, daha önce bu acıları yaşamakla alakalıdır. 21. yüzyıldaki bir darbe girişimi zaten hiçbir şekilde kabul edilemezdi. Bunun en güzel örneğini de Türk Milleti göstermiş oldu. İsterdim, yurt dışında olmayıp Türkiye'de olmayı ve o örneği o anda gösterebilmeyi ama öyle bir şansım olmadı."

"DARBE DİRİŞİMİ BAŞARILI OLSAYDI..."

Olayların yaşandığı gün yurt dışında olduğu için çok kötü hissettiğini vurgulayan Düzyatan, "Ülkenizde bir şeyler oluyor ve siz orada değilsiniz. Aslında siz oranın bir parçasısınız. Allah korusun, başarılı olabilseydi, dönecek bir ülkemiz olmayabilirdi ya da döndüğümüzde o ülke, bizim ülkemiz olmayacaktı. O yüzden de bunların hepsi tabii ki ilk öğrendiğiniz süre içerisinde aklınıza geliyor. Bu hissi ömür boyu, ne ben, ne oğlum, ne de bir başkası yaşasın istemiyorum açıkçası." dedi.

"MEMLEKET ÜZERİNDE OYNANAN OYUNLAR BİTMEYECEKTİR"

Genç oyuncu, 15 Temmuz'un herkese bir şeyler kazandırmış olması gerektiğini belirterek, sözlerini şöyle tamamladı: "Her şeyden önce, ne kadar önemli bir ülke olduğumuzu bir kez daha görmemiz gerekiyor. Bütün dünyanın gözü bizim üzerimizde ve bütün dünyanın bu memleketle ilgili fikirleri var. Bizim de artık piyon olmaktan çıkıp, yönetim tayfasına geçip, biraz daha oyun kurucu olmamız gerekiyor. Millet olarak da memleket ve devlet olarak da bunu yapmamız gerekiyor ki bu memleket üzerine oynanan oyunlar bitmeyecektir. Bunu ilk okuldan bu yana öğrendik. Bunu 'jeopolitik' diye öğrettiler başta ama jeopolitik olarak önemin ne olduğunu şimdi çok daha net görüyoruz."

Yönetmen koltuğunda Metin Günay'ın oturduğu Diriliş Ertuğrul'un yeni sezonunda, Kayıların büyük bir kısmı Ahlat'a yerleşirken, Ertuğrul ve ona inanan 400 çadırlık Kayı boyu mensubu, Ankara yakınlarına yerleşecek. Önceki sezonlarda savaşçılık özellikleriyle ön plana çıkan Kayılar, bu sezonda ticaretle ilgilenmeye başlayacak ve o bölgede kurulan Hanlı Pazar'da ticari ve siyasi mücadelelere girecek.

"Diriliş Ertuğrul" yarından itibaren her çarşamba saat 20.00'de TRT 1 ekranlarında seyircisiyle buluşacak.

Kaynak: AA / Magazin

Engin Altan Düzyatan Diriliş Ertuğrul Osman Gazi Magazin Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title