Haberler

Türk Metal Sendikası'ndan Eğitimine Destek

Türk Metal Sendikası, Mustafa Özbek İlköğretim Okulu'na 58 bin kitap bağışladı. Mustafa Özbek İlköğretim Okulunun konferans Salonu'nda düzenlenen kitap dağıtım töreninde konuşan Türk Metal Sendikası Genel Başkan yardımcısı Muharrem Aslıyüce, yerli ve yabancı bir çok yazarın kitaplarından oluşan 58 bin kitabın Kırıkkaleli öğrencilerle buluşturduklarını söyledi.

Aslıyüce kitapların en yakın arkadaşlar olduğunu belirtirken, "Mustafa Kemal Atatürk Nutuk ile, Dede Korkut hikayeleri, Mevlana Mesnevisi, Peyami Safa Dokuzuncu Hariciye Koğuşu, Necip Fazıl Çile'si ile öğrencilerle birlikte olacak. Yerli, yabancı birçok şair ve yazar, yazdıklarıyla, söyledikleriyle öğrencilerimizle arkadaş olacaklar. 100 Temel Eser içindeki eserlerden toplam 58 bin adet kitabı, bir kültür hizmeti olarak okul idaresine sunmuş bulunuyoruz. Umarım öğrencilerimiz, yeni arkadaşlarıyla güzel arkadaşlıklar kurar, vatanımıza, milletimize ve Kırıkkale'mize faydalı olurlar" diye konuştu.

Aslıyüce, iktidarların işinin ülkeyi yönetmek olduğunu belirterek şunları söyledi:

"Sivil toplum örgütlerinin görevi, sadece iktidarın yaptıklarını beğenmek ya da eleştirmek değildir. Fayda sağlayacağına inandığımız sosyal ve ekonomik politikaların, halka daha kısa zamanda ve sağlıklı olarak yansımasını sağlamak için, elimizi taşın altına koymak gibi bir görevimiz olduğunu da unutmamak gerekir. Biz, bu anlayışta bir sendikayız. Bu okulu yaptırıp kenara çekilmedik. Çünkü biz okulu yaptırmak kadar, okulumuzun çağdaş ölçülerde donanması gerektiğine de inanıyoruz. Okulumuzun son derece modern bir konferans salonuna kavuşmasını sağladık. Gerek öğretmenlerimizin, gerekse öğrencilerimizin okul içindeki ihtiyaçlarının giderilmesi yolunda, her zaman okul idaresiyle koordine içinde olduk. Biz, bunu yük olarak görmedik. Biz bunu görev olarak kabul ettik. Bundan sonra da bu anlayış içinde olmaya devam edeceğiz. Çünkü, Kırıkkale bizim ana vatanımız. Kırıkkale, bizim canımız, ciğerimiz. Kırıkkale için yaptığımız her şey, Kırıkkale'ye de, Kırıkkalelilere de helal olsun."

Törende konuşan Kırıkkale Valisi Ali Kolat da, kitap bağışından dolayı Türk Metal Sendikası yetkililerine teşekkür ederek 'Türk Metal Sendikasının destek ve katkıları ile güzel bir hizmeti sunacağız. Hakikaten kitap fevkalade ilk emir kuran da ok diye başlar. Siz okumaya karşı hevesiniz, iştahınız sizi güzel ortamlara götürüp ufkunuzu, gönlünüzü açar. Sizi dostluğa, kardeşliğe, sevgiye, barışa ulaştırırö dedi.

Törenden sonra Türk Metal Sendikası Mustafa Özbek okulunda sınıflarda kitap dağıtımı yapıldı. Vali Ali Kolat, Türk Metal Sendikası Genel Başkan yardımcısı Muharrem Aslıyüce ve Milli Eğitim Müdürü Hacı Ali Okur öğrencilerle birlikte sıralara oturduktan sonra kitap dağıtımını gerçekleştirdiler.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Mustafa Özbek Kırıkkale Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title