Haberler

Türk Metal Sendikası Grev Kararı Aldı

Ereğli Demir Çelik Fabrikaları T.A.Ş.(ERDEMİR) ile Türk Metal Sendikası arasında devam eden ve 4 bin 800 işçiyi kapsayan 24.Dönem Toplu İş Sözleşme görüşmelerinde arabulucunun raporunu tamamlayıp uyuşmazlık zaptı tutmasının ardından, Türk Metal...

Ereğli Demir Çelik Fabrikaları T.A.Ş. (ERDEMİR) ile Türk Metal Sendikası arasında devam eden ve 4 bin 800 işçiyi kapsayan 24. Dönem Toplu İş Sözleşme görüşmelerinde arabulucunun raporunu tamamlayıp uyuşmazlık zaptı tutmasının ardından, Türk Metal Sendikası'nın grev kararı aldığı bildirildi.

Türk Metal Sendikası Kdz. Ereğli Şube Başkanı Yusuf Ziya Odabaş, İHA muhabirine yaptığı açıklamada, grev kararının iş yerlerindeki panolara asılarak işçilerin bilgilendirildiğini ve işverene gerekli tebligatın yapıldığını ifade etti. Odabaş açıklamasında, "Önümüzde grev kararının uygulanması için 60 günlük bir süreç var. Bu süreç içerisinde işveren yeni bir teklifle bizi masaya davet edebilir. Görüşmelerimiz devam edecek. Toplu sözleşmenin işçilerimizin lehine sonuçlanması en büyük dileğimizdir" dedi.

ERDEMİR ise Türk Metal Sendikası'nın grev kararını Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) bildirdi. KAP'a yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Şirketimizin üyesi bulunduğu ve Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerinde şirketimizi temsil eden Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası (MESS) ile Türk Metal Sendikası arasında, 25 Şubat 2013 tarihinde başlamış olan 24. Dönem Toplu İş Sözleşmesi görüşmeleri kapsamında, Türk Metal Sendikası tarafından 11 Haziran 2013 tarihinde alınmış bulunan grev kararı, 14 Haziran 2013 tarihinde şirketimize tebliğ edilmiş olup, görüşmelere devam edilmektedir." - ZONGULDAK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Demir Çelik Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title