Haberler

Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrul Kavlak Açıklaması

Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrul Kavlak, Güneydoğu’da hendekleri açan taşeron belediye işçilerinin DİSK üyeleri olduğunu ileri sürdü.

Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrul Kavlak, Güneydoğu'da hendekleri açan taşeron belediye işçilerinin DİSK üyeleri olduğunu ileri sürdü.

Türk Metal Sendikası Bursa 1 No'lu Şubesi'nin olağan genel kuruluna katılan Genel Başkanı Pevrul Kavlak, yaptığı konuşmada, "Bu kez gerçekten ülke olarak zor bir dönemden geçiyoruz. Sınırlarımız ateş çemberi halinde etrafımız kaynıyor. Bu da yetmezmiş gibi şimdi bir süper güçle bilek güreşi halindeyiz. O güce ve ülkemiz üzerinde hesabı olan tüm güçlere sesleniyorum. Biz savaş istemiyoruz, istemeyiz. Nasıl ülkemizde huzur ve barış içerisinde yaşamak istiyorsak, komşularımızla da dostluk ve barış içerisinde yaşamak istiyoruz. Biz komşularımızın toprak bütünlüğüne saygı gösterirken, bizim de toprak bütünlüğümüze ve egemenliğimize saygı gösterilmesini istiyoruz. Çünkü biz yaratılanı Yaradan'dan ötürü hoş gören bir kültürün evlatlarıyız. Biz aynı zamanda donarak öleceğini bile bile Sarıkamış'ta düşman üzerine yürümekten çekinmeyen 10 binlerin torunuyuz. Kimse bizim cesaretimizi sınamasın, kimse bizim dayanma gücümüzü ve azmimizi test etmeye kalkmasın. Bunu yapacak olanlar önce bizim tarihimize baksınlar. Bu sözlerimden bir meydan okuma çıkarılmasın, savaş çığlığı atmıyorum. Aksine sözlerim barış için bir davettir. Çünkü barışın değerini en çok biz biliriz ve biz hak ederiz. Gerginlik olur, biz işsiz kalırız, savaş olur biz aç kalırız, cepheye biz gider, biz ölürüz. Barış için savaşacak kadar barışın kıymetini biliriz. Bir karış toprak için gerekirse canımızı veririz" şeklinde konuştu.

"GÜNEYDOĞU'DA HENDEKLERİ TAŞERON DİSK İŞÇİLERİ AÇIYOR"

Her gün şehit haberleri geldiğini ifade eden Kavlak, "Her gün birliğimize, beraberliğimize sıkılan kurşunlar, patlatılan bombalar ve tertemiz alnından vurulup düşen şehitlerimiz var. Buradan o hainlere ilan ediyorum. Sizin sıktığınız kurşunlar, patlattığınız bombalar, kazdığınız hendekler, binlerce yıldır kardeş olan bu halkları birbirine düşman edemez. Biz ki bu topraklar için beraber şehit düştük, bu toprağın üstünde ve altında bir ve beraber olduk. Bir değil bin şehit versek de bu ülke bölünemez. Bir bizim olduğumuz Türk İş'e bakın, bir de diğerlerine. Bizim şehitler için ciğerimiz yandı. Bunlar o hainlerin saklandığı hendekleri kazdı. Biz bas bas bağırdık. İl özel idarelerini belediyelere bağlamayın, Karayolları'nı özelleştirmeyin, iş araçlarını belediyelere teslim etmeyin; bunlar başka amaçlarla kullanılabilir. Ama dinlemediler. Ne oldu? O makineleri onların eline verdiler. Onlar da bu iş araçlarıyla Güneydoğu'daki bu hendekleri açtılar. Peki o araçları kullanan belediyede çalışan taşeron işçiler hangi konfederasyonun üyesi? DİSK üyesi. Bu adamlar orada hendek açıp çukur kazarken, burada hendek kazanlara grev gömleğini giydirdiler. Çukur eşeceğine halay çektiler, ateşe körükle gittiler. Biz elimizde ay yıldızlı bayrakla yüz binler olup Ankara'ya akarken, onlar bayrağımıza dil uzatıyordu. Dil uzatmakla yetinmeyip, kutsal değerlerimizi aşağıladılar. Biz başka şeyleri hoş görebiliriz. Ama sıra bayrağa, vatana ve millete gelince orada duracaksın. Bunları tartışmayız, tartıştırmayız. Hem o bayrağın gölgesine sığınıp siyaset ve sendikacılık yapacaksın, sonra da o bayrağa laf edeceksin. Biz birçok şeyi hoş görebiliriz, ama kahpeliği hoş görmeyiz" dedi.

"ASGARİ ÜCRETE YAPILACAK ARTIŞ BÜTÜN İŞÇİLERE YAPILSIN"

Sadece asgari ücrete değil, bütün ücretlere artış yapılmasını isteyen Kavlak, "İşçilerin ücreti ya eşitlenecek ya da makas daralacak. Bu adaletsizliktir. Bu adaletsizliği başka bir adaletsizlikle çözmek mümkün değil. İyi bir çalışma yaptık. Dedik ki, 'Sadece asgari ücrete artış gelecek, o zaman tüm ücretlere asgari ücretli kadar gelir vergisi uygulansın'. Bizim talebimiz, asgari ücretliden kesilen gelir vergisi kadar herkesten aynı oranda kesilsin. Yüzde 15'le başlayan vergi dilimini 7.2'ye çekin. Zamdan herkes yararlansın" diye konuştu. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Sarıkamış Politika Güncel Haberler

title