Haberler

Türk Metal'den Mess'e Gözdağı

Tekirdağ'ın Çerkezköy İlçesi'nde Türk Metal Sendikası'na bağlı işçiler, Türk Metal Sanayicileri Sendikası ( MESS) ile yapılan toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde yaşanan uyumsuzluk sürecini üçüncü kez protesto etti.

Tekirdağ'ın Çerkezköy İlçesi'nde Türk Metal Sendikası'na bağlı işçiler, Türk Metal Sanayicileri Sendikası ( MESS) ile yapılan toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde yaşanan uyumsuzluk sürecini üçüncü kez protesto etti.

B/S/H, Arçelik ve HEMA Fabrikalarında çalışan Türk Metal Sendikası'na bağlı işçiler üçüncü kez Cumhuriyet Meydanı'nda bir araya geldi. Miting ilk olarak saygı duruşu ve akabinde okunan İstiklal marşı ile başladı. İşçilerin sloganları eşliğinde söz alan Türk Metal İş Sendikası Çerkezköy Şube Başkanı Murat Koçak bu yola ekmeklerini büyütmek için çıktıklarını belirterek,"biz bu yola hak için hukuk için çıktık. İnsanca yaşamak, insanca yaşamak için çıktık. Zafer için çıktık." Dedi.

Bu yolda zafer kazanmadan dönmeyeceklerini kaydeden Koçak," Metal işkolu, Türkiye'nin en büyük en güçlü ve en zengin işkoludur. Metal işkolunda Türkiye'nin devleri vardır. En büyük kuruluşlar, en fazla kazananlar bizim işkolumuzdadır. Bu fabrikalar bizim ellerimizle büyüdü. Ancak biz bu devlere karşı zafer kazanmadan dönmeyeceğiz." İfadelerini kullandı.

Metal iş kolunda çalışan işçilerin alın teriyle bu kadar kazanıldığını, ihracatlar yapıldığını kaydeden Koçak "İnsanı insan yapan içindeki adalet duygusudur. Adalet eşitlik demektir. Hakkın hakça teslimi demektir. Adalet terazisi insaflıdır. Ama bizim işkolumuzda yanlış bir terazi var, O da patronların terazisidir." şeklinde konuştu.

Patronların terazisinin işçinin ekmeğini doğru tartmadığını, işçinin ekmeğinin gramajından çaldığını söyleyen Koçak," Biz böyle bir teraziyi kabul etmiyoruz. Etmeyeceğiz. Bunun için sözleşme masasındaki o teraziyi elimizin tersiyle ittik. Biz adaletli bir terazi istiyoruz. Onun için meydanlardayız. Biz adam gibi çalışırız. Adam gibi üretiriz. Hakkımız için mücadele etmeyi, hakkımızı almayı da biliriz." Dedi.

Meydanlarda 4 Mart'tan bu yana haykırdıklarını belirten Murat Koçak, "Fabrikalarda, iş yerlerinde biz hep meydanlarda olduk. Laf olsun diye değil, hakkımızı aramak için çıktık. Macera için değil, ekmeğimizi almak için çıktık. İnsanca yaşamak insanca çalışmak için çıktık." Şeklinde konuştu.

Eylemlerinin MESS patronlarına bir sağduyu daveti olduğunu belirten Koçak, şöyle devam etti:

"Türkiye bizi duydu, gazeteler, televizyonlar her gün hep bizi yazdı. Bizi mısırdaki sağır sultan bile duydu. Ama MESS patronları duymuyor. Duymak istemiyor. Bunun adı duyarsızlıktır. Bunun adı sorumsuzluktur. Onlar bizi duyana kadar, onlar bizi anlayana kadar, onlar bizim haklı olduğumuzu kabul edene kadar demokratik haklarımızı kullanmaya devam edeceğiz."

İşin olmadığı yerde AŞ da olamayacağını belirten Koçak konuşmasını şu şekilde tamamladı: "Aşın olmadığı yerde huzur da olmaz, barış da olmaz. Biz kararlıyız. Bu kararlılığımızdan da dönmeyeceğiz. İş, ekmek yoksa barış da yok üretmek de yok. Sözleşmemizde arabulucu dönemi sona erdi. Bu işkolunun inatlaşmaya tahammülü yok. Patronlar inatlaşmayı bıraksın. 1,14 inadından vazgeçsinler. Esnek çalışma inadından vazgeçsinler. Biz inatlaşmak istemiyoruz. MESS patronları kazanmak istiyorlarsa bunun yolunun önce bizim kazanmamız gerektiğini kabul edecekler. Bizler 45-50 gündür meydanlarda eylem yapıyorsak bu patronların ayıbıdır."

Miting Türk Metal iş sendikasına bağlı işçilerin eylemi olaysız şeklide dağılmalarının ardından son buldu.

25.04.2013 16: 35: 01

TSI

NNNN - TEKİRDAĞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Murat Koçak Çerkezköy Tekirdağ Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title