Haberler

Türk Medikal Firmasından Devrim Yaratacak Buluş

Güncelleme:

Tamamı Türkiye'de ve Santez projesi kapsamında geliştirilen Life 7 ürünleri, dünyada ilk olması nedeni ile çok büyük bir devrim olarak nitelendiriliyor.

Beklentilerin ötesinde çeşitliliğe sahip ürünleri ile dünyanın her coğrafyasında güvenilir, kaliteli üretimi ve servisi sayesinde tüm sosyal paydaşları için makul fiyatlarla fayda üreten ve medikal sağlık sektörüne yönelik çözümleri ile fark yaratan Nurel Medikal, Almanya'nın Düsseldorf kentinde gerçekleştirilen ve dünyanın en önemli medikal fuarı olarak kabul edilen Medica'da yeni ürünleri ile gövde gösterisi yaptı.

Yeditepe Üniversitesi işbirliğinde geliştirilen ve Santez kapsamında olan yeni ürün grubu, alışılagelmiş anti bakteriyel ürünlerden farklı olarak, hem antiviral hem de antimikrobiyal özellik taşıyor. Bu şekli ile dünyada ilk ve tek olarak ortaya çıkartılan ürünlerin keşfi, medikal sektöründe de büyük yankı uyandırdı. Medikal sektörün önde gelen firmaları ve sektör otoriteleri tarafından da incelenen ürünler, fuar katılımcılarının yoğun ilgisi ile karşılaşıyor.

Hasta bezi, bebek alt değiştirme bezi, yatak koruyucu, yara bakım kitleri, ıslak mendil grupları, su ve sabun gereksinimi olmayan ovalama esası ile temizleyen yatalak hasta saç temizleme bonesi, bakıcının hasta ile temas etmemesi için geliştirilen ve sadece ovarak su ve sabun ihtiyacı olmadan temizleme yapabilen hasta yıkama eldiveni gibi birçok ürüne; geliştirilen özel bir yöntem ile antimikrobiyal ve antiviral özellik kazandırılıyor. Bu sayede diyabet gibi hastalıkların neden olduğu ve yıllardır kapanmayan açık yaralar kolaylıkla kapanıyor, ciltleri çok hassas olan yetişkin ve bakıma muhtaç hastalar ile bebeklerin ciltlerinin korunması sağlanıyor.

Geliştirilen bu ürünle son dönemde daha hızlı bir şekilde yayılmaya başlayan virüs ve mikrobik hastalıkların önüne geçebilmek adına önemli bir adım attıklarını belirten Nurel Medikal Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Kar; "Yeditepe Üniversitesi Genetik ve Biyomühendislik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Fikrettin Şahin'in katkıları ile geliştirdiğimiz antimikrobiyal ve antiviral özellikli ürünler dünyada eşi ve benzeri olmayan ürünler. Dünya çapında birçok firma, ürün geliştirme aşamasının son dönemine girildiğini haber alır almaz teknolojiyi bizden alabilmek için astronomik rakamlarda teklifler getirdi. Bu teknoloji her geçen gün gelişmeye devam ediyor. Ürünlerimiz dünya çapında yoğun bir ilgi görüyor. Örnek olarak bebeğin altını değiştiren anneler pişik sorunu ile karşılaşabiliyorlar. Alkol içermeyen ve iritant olmayan Antimikrobiyal bebek ıslak mendilini kullanan annelere garanti vererek bir daha pişik olmayacağını söyleyebiliyoruz. Diğer tarafta bakıma muhtaç olan hastalar ve diyabet hastalarının sık sık karşılaştığı kapanmayan yaralar için geliştirdiğimiz hasta bezleri ve yatak koruyucular ile bu yaraların hızlı bir şekilde kapanmasını sağlıyoruz. Yıllardır açık yarası olan bir diyabet hastası ürünlerimizi kullanarak 8 ila 10 haftalık bir süreçte bu yarasından kurtuldu. Diyabetik yaraların yanı sıra ülser ve bası yaralarında da ürünlerimiz etkili. Ürünümüzün en büyük avantajı zararlı mikroorganizmaları öldürüp virüsleri inaktif etmesi. Bu sayede yara çevresinde enfeksiyon riski ortadan kalkıyor" dedi.

Ürünlerimiz ebola ile mücadele için de fayda sağlıyor…

Mers, Sars ve Ebola gibi zararlı ve ölümcül virüslere geliştirdikleri koruma setine de antimikrobiyal ve antiviral özellik kazandırdıklarını söyleyen Kar; "Ürünlerimizin kullanılması durumunda ebola virüsünün yayılım hızını düşürecek bir sistem oluşturmuş oluyoruz. Bu sayede dünyanın önemli bir sorununun çözümü için de atım atmış oluyoruz" dedi.

Üniversite Sanayi İşbirliğinden Devrim Niteliğinde Ürün Ortaya Çıktı

Üniversite sanayi işbirliğinde çok önemli bir başarı sağladıklarını ifade eden Adan Kar; "Yaklaşık 4 yıl süren projede çok büyük bir başarı sağladık. Medikal ve hijyen ürünlerinde yeni bir buluşa imza atıyor olmak, bu konuda yıllardır çalışma yapan uluslararası dev firmaların arasından sıyrılabilmek bizim için büyük bir onur kaynağı. Geliştirilen ürünlerin dünyada rakibi yok. Bu nedenle fuarın açılışından itibaren çok ciddi miktarda siparişler almaya başladık. Patentli bir teknoloji olduğu için her adımda çok güçlü davranıyoruz. Ürünlerimizi dünyanın önde gelen medikal fuarlarında sergiledikçe ve başarımız arttıkça Türkiye markasına da katkı sağlayacağımıza inanıyorum" dedi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Yeditepe Üniversitesi Türkiye Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title