Haberler

Türk Malı Traktörler Etiyopya'da

ADDİS Türkiye'de üretilen Fatih Sultan Mehmet (FSM) marka traktörler, Etiyopya pazarında ilgi gördü.

ADDİS Türkiye'de üretilen Fatih Sultan Mehmet (FSM) marka traktörler, Etiyopya pazarında ilgi gördü.

Etiyopya'daki Türk iş adamı Tolga Yüksel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, FSM marka traktörlerin Doğu Afrika dağıtımını şirketlerinin yaptığını belirterek, "İlk etapta getirilen 3 traktöre yoğun ilgi var. Şimdiden 20 adet sipariş aldık. Hedefimiz orta vadede Etiyopya'ya yılda bin traktör satmak" dedi.

Etiyopya'da tarım sektöründe hızlı şekilde makineleşmenin başladığına dikkati çeken Yüksel, FSM marka traktörleri, Avrupa'da üretilenlerin kalitesinde olmasına rağmen daha ucuza sattıklarını anlattı.

Tolga Yüksel, hedeflerinin önümüzdeki dönemlerde, Etiyopya'nın ardından Uganda, Zambiya, Tanzanya ve Cibuti'ye Türk malı traktör pazarlamak olduğunu ifade ederek, "Afrika pazarında, Türk üreticiler olarak ürünlerimizin daha fazla yer alması gerekiyor. Ürettiğimiz traktörler çok kaliteli ve yıllarca Afrika tarımına hizmet edebilir. Traktörleri, Etiyopyalılara 2 yıl kullanım 10 yıl yedek parça garantili satıyoruz ve gördüğümüz ilgiden memnunuz" diye konuştu.

Kaynak: AA / Ekonomi

Türk Malı Etiyopya Türkiye Afrika Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title