Haberler

Türk Lirasına Destek Kampanyası

Batman'da çok sayıda vatandaş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısı üzerine dövizini bozdurdu.

Batman'da çok sayıda vatandaş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısı üzerine dövizini bozdurdu.

Döviz bürosu işletmecilerinden Fahri Arıkan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yaptığı çağrısının ardından Batmanlıların dövizlerini bozdurmaya başladıklarını, önceki günlere nazaran daha fazla döviz bozdurduklarını söyledi.

Fadıl Özdemir, dövizini bozdurmak suretiyle vatandaş olarak üstüne düşeni yapmaya çalıştığını belirtti.

Çağrının ardından safını belli etmek adına da olsa az miktardaki dövizini Türk lirasına dönüştürdüğünü dile getiren Özdemir, şöyle konuştu:

"Ülkemizin ve milletimizin maslahatı ve refahı için biz bu çağrıya uyduk. Tüm halkımıza da darbelerin sadece silahla, tankla, topla olmadığını yeri geldi mi ekonomik kriz çıkarmak adına, halkı birbirine düşürmek adına darbeler her zaman Müslüman ülkeler üzerine devam etmektedir. Batı'nın ayak oyunlarına karşı halkımızı bu çağrıya kulak vermeye ve safını belli etmeye davet ediyorum."

Erdoğan'ın çağrısıyla 15 Temmuz hain darbe girişimine karşı meydana indiklerini anımsatan Özdemir, ekonomik darbe girişine karşı döviz bozdurmak suretiyle darbecilere en iyi cevabı vermeye çalıştığını vurguladı.

Ziya Yamaç ise yastık altındaki dövizin bozulmasının ülke ekonomisine önemine değinerek, herkesi döviz bozdurmaya davet etti.

PTT'den kampanyaya destek

Öte yandan PTT Bingöl Başmüdürü Abdullah Taşdelen, ülkenin en köklü kuruluşlarından olan PTT'nin de çağrıya destek amacıyla 31 Aralık 2016'ya kadar geçerli olacak bir kampanya başlattığını belirti.

Kampanya kapsamında dövizin liraya dönüştürülmesi işleminde komisyon alınmayacağını kaydeden Taşdelen, "Ayrıca dövizini PTT'den bozduracak müşterilerimiz havale ve kargo işlemlerinde yüzde 10, epttAVM.com sitemizden alışveriş yapanlar yüzde 5'lik indirim kazanacak." dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Taşdelen Batman Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title