Haberler

Türk: Kürt Mücadelesi Terörist Hareket Değil

Güncelleme:

Mardin Bağımsız Milletvekili ve Demokratik Toplum Kongresi Başkanı Ahmet Türk, Türkiye'de çözüm sürecine toplumun her kesiminden destek geldiğini belirterek, "Kürtlerin yüzde 90'ının ve Türk halkının yüzde 58'inin desteklediği bir süreçtir" dedi.

Avrupa Parlamentosunda basın toplantısı düzenleyen Türk, çözüm sürecine ilişkin bilgi verdi. Kürt halkının barış arayışı içinde olduğunu ifade eden Türk, çözüm süreciyle ortaya çıkan barış ortamının Türkler, Kürtler ve Ortadoğu halkları açısından çok önemli olduğunu belirtti.

"BARIŞ SÜRECİ TOPLUMDAN DESTEK BULUYOR"

Türk, "Bugün taleplere baktığımızda demokrasiye inanan bir ülkenin çok rahatlıkla bunları hayata geçirebileceği talepler olarak görmek lazım" diye konuştu. Talebin Kürtlerin inkarı üzerinden yürütülen siyasetin sona erdirilmesi olduğunu kaydeden Türk şunları söyledi:

"Bu barış süreci toplumda da destek bulan bir süreçtir. Kürtlerin yüzde 90'ının ve Türk halkının yüzde 58'inin desteklediği bir süreçtir. Bu nedenle bu süreçten umutluyuz."

Ahmet Türk, Avrupa Parlamentosunun süreci izlemesini isteyerek, bunun, çözümsüzlüğün nedeninin belirlenmesi açısından önem taşıdığını dile getirdi.

"PKK'NIN TERÖR ÖRGÜTÜ SAYILMASINI ELEŞTİRDİ"

Ancak AP Genel Kurulu'nda tartışılan Türkiye raporunda, çözüm sürecine destek verilirken PKK'nın terör örgütü olduğunun vurgulanmasına işaret edercesine; Kürt mücadelesinin "terörist hareket" olarak görülmesini eleştiren Türk, "Avrupa tarafından dünyadaki pek çok örgütler geçmişte terörist ilan edilmişti ancak bugün demokratik zeminde siyaset yapar duruma gelmiştir. Filistin Kurtuluş Örgütü gibi" ifadesini kullandı.

"AKÎL İNSANLARA ÖNERDİĞİMİZ 30 İSİMDEN 16'SI KABUL EDİLDİ"

Akil insanlar listesinin daha güçlü bir şekilde hazırlanabileceğini kaydeden Türk, kendilerinin de 30 kişilik bir liste hazırladığını ancak bu listeden sadece 16 ismin kabul edildiğini bildirdi.

Kaynak: AA / Politika

Ahmet Türk Türkiye Mardin Barış Süreci Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title