Haberler

Türk Kültüründe Mevlid' İlk Kez Sempozyumda Konuşuldu

Manisa Büyükşehir Belediyesi, Dokuz Eylül Üniversitesi ve Manisa Türk Tasavvuf Musikisi ve Mevlidhanlar Derneği işbirliği ile Kutlu Doğum Haftası’nda ‘Türk Kültüründe Mevlid’ adlı sempozyum düzenlendi.

Manisa Büyükşehir Belediyesi, Dokuz Eylül Üniversitesi ve Manisa Türk Tasavvuf Musikisi ve Mevlidhanlar Derneği işbirliği ile Kutlu Doğum Haftası'nda 'Türk Kültüründe Mevlid' adlı sempozyum düzenlendi. Mevlid-i Şerif'in müzik, edebiyat ve kültürle ilişkilerinin her yönüyle anlatıldığı etkinlikte, Bestekar Amir Ateş yönetimindeki hafız ve mevlidhanlar, seslendirdikleri ilahilerle mest etti.

Türkiye'de ilk kez Manisa Büyükşehir Belediyesi, Dokuz Eylül Üniversitesi ve Manisa Türk Tasavvuf Musikisi ve Mevlidhanlar Derneği ortaklığında Türk Kültüründe Mevlidin yeri konuşuldu. Manisa Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu'nda gerçekleştirilen etkinlik gün boyunca devam etti. Kutlu Doğum Haftasında düzenlenen etkinliğin açılışına Manisa Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Nursel Ustamehmetoğlu, İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanı Muzaffer Şaşmaz, Sosyal ve Hizmetler ve Engeliler Şube Nuray Çevirmeci, CBÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Muzaffer Tepekaya, Yunusemre Belediye Meclis Üyesi Hüseyin Köroğlu, Manisa Türk Tasavvuf Musikisi ve Mevlidhanlar Derneği Ali Gülfidan, Bestekar Hafız Amir Ateş, Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Emekli Öğretim Üyesi Dr. Mehmet Ali Sarı, Dumlupınar Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bilal Kemikli, 19 Mayıs Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Burhanettin Tatar, İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ubeydullah Sezikli, Edirne Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Abbas Jahya, Süleyman Demirel Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dini Musiki Öğretim Görevlisi Erdoğan Ateş, Milliyetçi Hareket Partisi Milletvekili Adayı Zeynel Balkız ve çok sayıda Manisalı katıldı. Programın açılışını yapan Hüseyin Köroğlu, Türk kültüründe mevlidin çok önemli olduğunu dile getirdi. Hüseyin Köroğlu'nun ardından Marmara Üniversitesi Emekli Öğretim Üyesi Dr. Mehmet Ali Sarı Kuran-Kerim tilavetini okudu.

MEVLİD KÜLTÜRÜMÜZDE ÇOK ÖNEMLİ

Prof. Dr. Mustafa Yıldırım, açılış konuşmasında mevlidin tarihçesini anlatarak, Türk kültüründeki yerinden bahsetti. Mevlid kültürünün, kandil kültürünün Türklerde yerleşmiş olduğunu dile getiren Yıldırım, mevlidi yaşatmak için kültürle iç içe olunması gerektiğini söyledi. Türkiye'de bu tarz bir programın ilk kez düzenlendiğini dile getiren Yıldırım, Manisa Büyükşehir Belediyesi'ne teşekkür etti. Dernek Başkanı Hafız Gülfidan da çok mutlu bir gün yaşadıklarını belirterek, bu tür etkinliklerin daha sık yapılmasını arzuladıklarını ifade etti. Programa katılanların konuşmalarının ardından Manisa Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Nursel Ustamehmetoğlu, öğretim üyelerine ve programda emeği geçenlere teşekkür ederek, çiçek takdim etti. Etkinliğinin ikinci bölümünde ise Türk Kültüründe Mevlid ve Mevlidin Edebiyat ve Musiki yönü masaya yatırıldı.

HAFIZ VE MEVLİDHANLAR İLAHİLERLE MEST ETTİ

Programın son bölümünde Bestekar Hafız Amir Ateş yönetimindeki hafız ve mevlidhanlar ilahiler okudu. Programın son bölümüne Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Fuat Uzun, Manisa İl Müftüsü Sinan Cihan, Sosyal ve Hizmetler ve Engeliler Şube Nuray Çevirmeci ve çok sayıda vatandaş katıldı. Ney ve keman eşliğinde ilahileri seslendiren koro, manevi bir yolculuğa çıkardı. En güzel ilahilerin seslendirildiği programda, dinleyiciler adeta mest oldu. Etkinliğin öncülüğünü yapan Hüseyin Köroğlu, Türkiye'de bir ilki Manisa'da gerçekleştirmekten dolayı çok mutlu olduklarını belirterek, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün'e teşekkür etti. İlahilerin ardından Kuran-ı Kerim'in okunduğu etkinlikte, Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Fuat Uzun, Türkiye'nin dört bir yanından gelen öğretim üyelerine ve hafızlara teşekkür etti. Mevlid'in Türk kültüründe önemli bir yer edindiğine vurgu yapan Uzun, bu tür etkinlerin devam etmesini arzu ettiklerini belirterek, hafız ve mevlithanlara çiçek verdi. - MANİSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Dokuz Eylül Üniversitesi Amir Ateş Türkiye Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title