Haberler

Türk Kökenli Uyar, Hdp İçin İstifa Etti

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Ekonometri Bölümü İstatistik Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Burak Uyar, Halkların Demokratik Partisi’nden (HDP) Van milletvekili aday adayı olmak için görevinden istifa etti.

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Ekonometri Bölümü İstatistik Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Burak Uyar, Halkların Demokratik Partisi'nden (HDP) Van milletvekili aday adayı olmak için görevinden istifa etti.

7 Haziran'da yapılacak olan milletvekili seçimlerinde aday adayı olmak için YYÜ'de görevli birçok öğretim üyesi istifa etti. İstifa edenlerin arasında Türk ve Alevi kimliğiyle bilinen Yrd. Doç. Dr. Burak Uyar'ın da HDP'den aday adayı olacağı belirtildi. Üniversiteden istifa edenlerin büyük bir bölümünün AK Parti'den aday adayı olmak için başvuru hazırlığı yaptığı öğrenilirken, akademik başarısı ve sevilen kimliğiyle de bilinen Yrd. Doç. Dr. Uyar'ın ise önümüzdeki hafta HDP'ye başvuruda bulunacağı kaydedildi.

Aday adaylık başvurusunun ardından bir açıklama yapacağı öğrenilen Uyar, 1993 yılından beri Van'da bulunuyor. Çalışkanlığıyla şimdiye kadar birçok ödül alan Burak Uyar'ın, Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nden istifa ederek HDP'ye aday adaylığı için başvuracak tek kişi olduğu öğrenildi. - VAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Halkların Demokratik Partisi Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title