Haberler

Türk Kızılayından Suriye Türkmenlerine Yardım

Türk Kızılayı, Lazkiye kırsalında yer alan Bayırbucak Türkmen bölgesine son 1 ayda 8 tır ve 2 kamyon yardım malzemesi gönderdi.

Türk Kızılayı, Lazkiye kırsalında yer alan Bayırbucak Türkmen bölgesine son 1 ayda 8 tır ve 2 kamyon yardım malzemesi gönderdi.

Malzemeleri Suriye halkı adına teslim alan Suriye Türkleri Derneği Yardım Dağıtım Sorumlusu Muhammed Kömürcü, yardım malzemelerinin Yayladağı ilçesi Arfalı mevkisinde, insani yardımların nakli için açılan noktaya geldiğini ve buradan Suriye araçlarına yüklendiğini kaydetti.

Yaz aylarının gelmesiyle Suriye'deki ihtiyaç çeşitliğinin de arttığına dikkati çeken Kömürcü, "Burada insanların çoğu çadırlarda ölüm korkusuyla yaşam mücadelesi veriyor. İhtiyaçları çok. Türkiye'den ve Türk Kızılayından Allah razı olsun. Son 1 ayda bizlere 3 bin 80 koli makarna, 2 ton sebze, 3 bin battaniye, 25 bin parça kıyafet, 7 ton kuru gıda, 5 ton un, bin ayakkabı, çocuk maması ve bezi, 100 çadır ile günlük 5 bin ekmek gönderdi. Bunları bölgedeki halka dağıttık" diye konuştu.

Kömürcü, 8 tır ve 2 kamyon dolusu yardımların gönderilmesine vesile olanlara teşekkür ederek, güvenli bölgeye kaçışın sürdüğünü, bu nedenle yardımların devam etmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA / Yerel

Türk Kızılayı Yayladağı Lazkiye Suriye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title