Haberler

Türk Kızılayı Siirt Şubesi Et Yardımında Bulundu

Türk Kızılayı Siirt Şubesi ramazan ayı dolayısıyla ilçedeki ihtiyaç sahiplerine konserve et yardımı yaptı.

Türk Kızılayı Siirt Şubesi ramazan ayı dolayısıyla ilçedeki ihtiyaç sahiplerine konserve et yardımı yaptı.

Ramazan ayının hem ibadet hem de ihtiyaç sahipleriyle bütünleşme ayı olduğunu belirten Türk Kızılayı Şube Başkanı Yener Tanık, Türk Kızılayı'nın misyonuna uygun olarak fakirlerin sofralarına yardım elini uzattığını belirtti.

Kıyma ve kuşbaşı konservesi dağıttıklarını belirten Tanık, şöyle konuştu:

"Türk Kızılayı Kurban Bayramlarında vekalet verilen kurbanları sahipleri adına mutlaka kesiyor ve etlerini dağıtıyor. Buna Kızılay modeli diyoruz. Geçtiğimiz bayram da yardımsever halkımızın Kızılaya vekalet verdiği kurbanlar, Et ve Balık Kurumu tarafından kesilmiş, kıyma ve kuşbaşı konservesi haline getirilmişti. İşte şimdi ramazan ayında hazırlattığımız bu konserveleri ihtiyaç sahiplerine dağıtıyoruz. Böylece hem kurbanın bereketinden hem de ramazanın feyzinden istifade ediyoruz."

100 aileye ramazan ayında yardım kolisi dağıtacaklarını belirten Tanık, kuru gıda ihalesinin kısa süre içinde sonlandırılacağını sözlerine ekledi. - Siirt

Kaynak: AA / Yerel

Türk Kızılayı Siirt Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title