Haberler

Türk Kızılayı, Ramazanda Kan Alımını Arttırdı

Türk Kızılayı Genel Başkanı Akar: "Ramazan döneminde kan bağışlarında ciddi düşüşler yaşanıyor.

ÖMER ÜRER - Türk Kızılayı, ramazanda kan alımını 5 yıldan beri önceki dönemlere göre yüzde 65 arttırdı.

Türk Kızılayı, 15 bölge kan merkezi, 62 kan bağışı merkezi ve mobil kan bağışı araçlarıyla ülke genelindeki hastanelerde tedavi gören hastalara kan ulaştırıyor. Son dönemde mobil kan bağışı alımıyla vatandaşların ayağına giderek hizmet veren Türk Kızılayı, geliştirdiği projelerle son yıllarda ramazanda düşen kan bağışını arttırmayı başardı.

Aylık ortalama 160 bin ünite kan toplayan Türk Kızılayı, 2010 yılı ramazan ayında 58 bin 889, 2011'in aynı döneminde 76 bin 343'e, 2012'de de 81 bin 526 geçen yıl 88 bin 161 ve bu yıl 97 bin 298 ünite kan topladı.

Türk Kızılayı Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar, AA muhabirine, kan bağışı konusunda önemli mesafe aldıklarını, ülke genelinde örgütlenerek modern tesisler kurduklarını, personelli kan bağışı konusunda eğiterek ileri seviyeye taşıdıklarını söyledi.

Yaptıkları çalışmalar sayesinde Türkiye'nin ihtiyacı olan kanın tamamını karşılama noktasında emin adımlarla ilerlediklerini vurgulayan Akar, "Ramazan döneminde kan bağışlarında ciddi düşüşler yaşanıyor. Bu düşüşü tersine çevirmek için büyük gayret gösteriyoruz. Ekiplerimizin çalışma saatlerini iftar sonrası için yeniden planlıyoruz. Bunun karşılığını almaya başladık. Her yıl ramazan döneminde alınan kan bağışındaki artış bunun göstergesi. Vatandaşlarımız, ramazanda kan bağışının daha önemli olduğu konusunda bilinçleniyor. 'Önümüzdeki birkaç yıl içinde, ramazan döneminde yaşadığımız kan sıkıntısı çözüme kavuşmuş olacak' diye düşünüyoruz" ifadesini kullandı.

Akar, 15 bölge kan merkezi, 62 kan bağışı merkezi ve mobil kan bağışı araçlarıyla ülke genelindeki hastanelerde tedavi gören hastalara kan ulaştırdıklarını anlatarak, "Türk Kızılayı, 2010 yılının ramazan ayında 58 bin 889 kan toplarken, aradan geçen 5 yıl içinde bu sayıyı yüzde 65 civarında arttırarak 97 bin 298'e çıkardık" şeklinde konuştu.

Türk Kızılayı Düzce Kan Merkezi Müdürü Hakan Bahadır Bozkurt da faaliyetlerini özellikle ramazanda yoğunlaştırdıklarını dile getirdi.

Bozkurt, şöyle konuştu:

"Ramazan aylarında kan bağışlarında her zaman düşüş olmuştur. İçinde bulunduğumuz dönemin yaz aylarına denk gelmesinin bunda payı vardır ancak faaliyetlerimizi ramazanda arttırarak devam ettiriyoruz. İftarlardan sonra halkımızın yoğun olduğu yerlerde gece kan bağışı kabul faaliyetlerimizi devam ettiriyoruz. Verim almayı başardık. Türkiye'nin birçok yerinde olduğu gibi burada da kan bağışımızı geçen seneye oranla artırdık. Daha da artarak devam edeceğine inanıyoruz." - Düzce

Kaynak: AA / Yerel

Türk Kızılayı Türkiye Düzce Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title