Haberler

Türk Kızılayı Ramazanda da İhtiyaç Sahiplerinin Yanında

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : -Türk Kızılayı binası genel dış görünüm -Türk Kızılayı çağrı merkezi çalışanları -Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık ile röportaj ANKARA -(AA) - Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ramazanda ağırlıklı olarak gıda desteklerine yöneldiklerini belirtti.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

- Türk Kızılayı binası genel dış görünüm

-Türk Kızılayı çağrı merkezi çalışanları

- Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık ile röportaj ANKARA -(AA) - Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ramazanda ağırlıklı olarak gıda desteklerine yöneldiklerini belirtti.

Gıda paketleriyle bir ailenin ramazan boyunca tüketebileceği temel gıdaları temin etmeye çalıştıklarını ve bağışçılardan gıda paketi desteği aldıklarını kaydeden Kınık, bağışçıların, "www.kizilay.org.tr" internet sitesinden kredi kartı aracılığıyla ya da 168 çağrı merkezini arayarak yapacakları yardımları beklediklerini vurguladı.

Kınık, "Bir paketin bedeli 50 lira ve 5 kişilik bir ailenin ramazan boyunca temel ihtiyacı olan gıdalardan oluşuyor. Ayrıca Kızılayın farklı bir kurban bağış modeli var. Et ve Süt Kurumuyla beraber kesilen kurbanların konserve haline getirilerek saklanması. Bu 800 gramlık konservelerden ramazanda 400 bin ihtiyaç sahibine dağıtacağız." diye konuştu.

13 aşevinde sıcak yemek

13 aşevinde özellikle Suriyeli mülteciler ve Türkmenler için sıcak yemek ve ekmek çıkardıklarını anlatan Kınık, "Mobil mutfaklarımızla güvenlik güçlerimize de destek veriyoruz. Terör mağduru insanlarımıza ulaştırılmak üzere 100 bin gıda paketi hedefliyoruz." dedi.

Yurt dışında da özellikle Gazze'de 15 bin aileye gıda desteğinde bulunacaklarını dile getiren Kınık, buna ek olarak Pakistan, Bangladeş ve Bosna-Hersek gibi pek çok ülkede de ihtiyaç sahiplerine gıda destekleri vereceklerini belirtti.

Kınık, ramazanda 2,5 milyon kişiye ulaşmayı hedeflediklerinin altını çizerek, "Tabii bağışçılarımızdan ne kadar çok destek alırsak, bu yardım ulaştıracağımız insan sayısının da artmasına yol açacak. Bu yardımların toplam tutarını hesaplamak güç olsa da iki rakamlı milyonlar olacağını tahmin ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA / Güncel

Türk Kızılayı Kızılay Kınık Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title