Haberler

Türk Kızılayı'ndan Türkmen Sığınmacılara İnsani Yardım

Türk Kızılayı, Irak'ın Duhok kentinde zor şartlarda barınmaya çalışan 300 sığınmacı Türkmen aileye gıda kolisi dağıttı.

Türk Kızılayı, Irak'ın Duhok kentinde zor şartlarda barınmaya çalışan 300 sığınmacı Türkmen aileye gıda kolisi dağıttı.

Kızılay ekibi, Duhok ilinin Simel bölgesinde köylerde kalan Musullu ve Telaferli Türkmen ailelere gıda kolisi ve bin 500 çift terlik dağıttı.

AA muhabirine konuşan Türk Kızılayı Irak Yardımları Sorumlusu Şafak Lostar, "Duhok'un Simel bölgesinde 300 Türkmen aileye yönelik gıda paketinin dağıtımını gerçekleştirdik. Ramazan ayında toplamda 5 bin aileye hayırsever halkımızın yardımlarını ulaştırdık. Ramazandan sonra da Irak'taki yardım çalışmalarımız devam edecektir. Göçe maruz kalan aileler evlerine dönene kadar desteğimizi sürdüreceğiz" dedi.

Yardım çalışmasına katılan Irak Türkmen Cephesi Milletvekili Aydın Maruf da "Türk Kızılayı hakikaten bölgede olağanüstü bir çalışma yürütüyor. Kızılay'ın bu çalışması aynı zamanda biz Türkmenlere moral veriyor. Çatışmaların başından beri Kızılay'ın yardım çalışmalarına tanıklık ediyoruz. Kızılay bölgede ayrım yapmadan herkese yardım elini uzatıyor. Türkmenler olarak Türkiye'ye teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

Sığınmacı Hıdır Casim Muhammet Ali ise Telafer'in DAEŞ'in eline geçmesinin ardından eşi ve çocuklarıyla evini terk etmek zorunda kaldığını söyledi. Savaşın biran önce bitmesini beklediklerini dile getiren Ali, zor günlerinde yardımlarıyla yanlarında olan Türk Kızılayı'na teşekkür etmek istediğini ifade etti.

Kaynak: AA / Güncel

Türk Kızılayı Kızılay Duhok Irak Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title