Haberler

Türk Kızılayı'ndan Türkmen Göçmenlere Bayramlık Desteği?

Türk Kızılayı'ndan Türkmen göçmenlere bayramlık desteği?Ahmet Haşim MUHTAROĞLU, TUZHURMATU, 9 EYLÜL (DHA) - Türk Kızılayı'nın Türkmen göçmenlere yardım çalışmaları sürüyor.

Türk Kızılayı'ndan Türkmen göçmenlere bayramlık desteği?

Ahmet Haşim MUHTAROĞLU, TUZHURMATU, 9 EYLÜL (DHA) - Türk Kızılayı'nın Türkmen göçmenlere yardım çalışmaları sürüyor. Kerkük'e bağlı Yahyava kampında 2 hafta önce meydana gelen yangından sonra göçmenlere ilk yardım eden Türk Kızılayı olmuştu. O gün Türk Kızılayı'na sunulan yardım talepleri bugün yerine getirildi. Türk Kızılayı ekibi bugün kampı ziyaret ederek bayram kıyafeti yardımlarını sundu.

Irak Türkmen Cephesi sözcüsü ve Kerkük il meclisi üyesi Ali Mehdi, Türk Kızılayı ekibi ile birlikte giysi yardımlarını kampa teslim etti.

Her yaştan giysilerin yer aldığı koliler kamp yöneticilerine teslim edildi. Göçmenlere yetecek kadar elbiselerin yer aldığı yardım kolileri, göçmenlerin özellikle bayram öncesinde yüzünü güldürdü. Bu arada yangın sırasında yanan çadırların yerine bina inşa etme işlemleri de sürüyor. Türk Kızılayı Irak yardım ekibi başkanı Bülent Bilgin de yapılan yardım çalışmasını anlattı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Türk Kızılayı Ahmet Haşim Kerkük Irak Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title