Haberler

Türk Kızılayı'ndan Suriyeliler İçin Yeni Kampanya: Görmezden Gelmeyin -2

Türk Kızılayı'ndan Suriyeliler için yeni kampanya: Görmezden gelmeyin Türk Kızılayı Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar: "Bir ülkenin orantısız bombalaması ile Bayırbucak Türkmenleri yerlerinden edildi" Kültür ve Turizm eski Bakanı Yalçın Topçu: "Rus halkı Putin'e; "Biz Moskova'nın güvenliğini neden 5 bin kilometre ötede arıyoruz?

Türk Kızılayı'ndan Suriyeliler için yeni kampanya: Görmezden gelmeyin

Türk Kızılayı Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar:

"Bir ülkenin orantısız bombalaması ile Bayırbucak Türkmenleri yerlerinden edildi"

Kültür ve Turizm eski Bakanı Yalçın Topçu :

"Rus halkı Putin'e; "Biz Moskova'nın güvenliğini neden 5 bin kilometre ötede arıyoruz?" demeli

Türk Kızılayı'ndan Suriyeliler için "Görmezden gelmeyin" yeni bir kampanya başlattı. Kampanya tanıtımında konuşan Türk Kızılayı Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar, "Suriye'den yerlerinden edilmiş mağdur insanlar yapılan yardım miktarı 1 milyar 302 milyon lira bulmuş durumda. Karşı tarafa iletilmiş durumda. Aramızda bulunan Suriyeli kardeşlerimizi mülteci veya sığınmacı olarak nitelendirmiyoruz misafir olarak görüyoruz. Geçtiğimiz kasım ayında bir ülkenin orantısız bombalaması ile yerlerinden edilen Bayırbucak Türkmenleri ile alakalı problemler eklenmiştir. Bayırbucak Türkmenleri, orantısız bir kıyıma tabi tutulmaktadır" dedi.

Türk Kızılayı Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar, "Türk Kızılayı vasıtasıyla sıfır noktasından güneydeki komşumuz Suriye'den yerlerinden edilmiş mağdur insanlar yapılan yardım miktarı 1 milyar 302 milyon lira bulmuş durumda. Karşı tarafa iletilmiş durumda. Aramızda bulunan Suriyeli kardeşlerimizi mülteci veya sığınmacı olarak nitelendirmiyoruz misafir olarak görüyoruz. Geçtiğimiz kasım ayında bir ülkenin orantısız bombalaması ile yerlerinden edilen Bayırbucak Türkmenleri ile alakalı problemler eklenmiştir. Bayırbucak Türkmenleri, orantısız bir kıyıma tabi tutulmaktadır. Ayrım yapmadan herkese yardım ediyorduk. Ama bu son gelişen olayda bu olay artık iyice kanayan bir yara haline geldi. bu kardeşlerimiz son derece mağdur oldu. Özel olarak yardım kampanyaları yaptık. Mevsimin kış olması, yaşama şartlarının güç olması Türk milletinden tekrara yardım talep ediyoruz" diye konuştu.

"ZORLU KIŞ ŞARTLARINDA SURİYELİLERE SAHİP ÇIKALIM YARALARINI BİRLİKTE SARALIM"

Kampanyaya ilişkin, "Sınır komşumuz Suriye'deki iç savaş ve şiddet ortamı yüzünden 11 milyon Suriyeli evlerini terk etmek zorunda kaldı. 2 milyondan fazla Suriyeli de ülkemize sığındı. Kamplarda kalan Suriyeli misafirlerimizin her türlü ihtiyacı devletimizin ilgili kurumları ve Türk Kızılayı'nın desteği ile karşılanıyor. Ancak kamp dışındaki yaklaşık 2 milyon Suriyelinin barınma, beslenme, eğitim, psikososyal destek gibi temel insani ihtiyaçları bulunuyor. Yardımseven halkımız, 5 yıldır şehirlerde yaşayan komşu ve kardeş Suriye halkı için elinden gelen yardımı yapıyor; ama şimdi daha fazlası gerekiyor. Varlığını bağışlarla sürdüren Türk Kızılayı'nın sahip olduğu insani yardım gücünü artıralım. Onlara bir battaniye, kap kap yemek, bir çift ayakkabı ve dost şefkati sunulmasının yolunu birlikte açalım. Artık soğuk yüzünden hiçbir çocuk üşümesin, hiçbir anne çocuklarını aç yatırmasın? Gelin, bu zorlu kış şartlarında onlar için bir kez daha harekete geçelim. Yaralarını birlikte saralım. Suriyeliler bu kış da yardımlarınızı bekliyor" ifadelerine yer verildi.

RUS HALKI PUTİN'E; "BİZ MOSKOVA'NIN GÜVENLİĞİNİ NEDEN 5 BİN KİLOMETRE ÖTEDE ARIYORUZ?" DEMELİ

Kültür ve Turizm eski Bakanı Yalçın Topçu, "Mesela Rus halkı Putin'e şunu söylemeli; 5 bin kilometre ötede Kürt'ü, Türkmen'i, Arap'ı biz niye bombalıyoruz. Sadece ve sadece toprağını, maaşını, canını, ırzını savunanları bizim çocuklarımız niye öldürmeye gidiyor. ve neden oradan ölüp geri dönüyor. Biz Moskova'nın güvenliğini neden 5 bin kilometre ötede arıyoruz? Bu sözler her yerde çok konuşulursa oraya bombalar, uçaklar gönderen ülkeler halklarının buy istekleri karşısında geri adım atarlar. Oralara fabrikalar, hastaneler gönderirler" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Vladimir Putin Türk Kızılayı Yalçın Topçu Moskova Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title