Haberler

Türk Kızılayı İyilik Ödülleri

Antalya'da Geçen Yıl 3 Kişiyi Kurtaran Üç Kişiye, Türk Kızılayı Tarafından "İyilik Ödülü" Verildi.

Antalya'da geçen yıl 3 kişiyi kurtaran itfaiye eri Fehmi Meşeli, temizlik işçisi Mahmut Kişi ve bir hastanede sözleşmeli işçi olarak çalışan Metin Onur'a, Türk Kızılayı tarafından "İyilik Ödülü" verildi.

Türk Kızılayı İyilik Ödülleri Töreni, Muratpaşa Belediyesi Toplantı Salonu'nda yapıldı. Türk Kızılayı Genel Başkanı Tekin Küçükali, törende yaptığı konuşmada, "İyi ki varsınız güzel insanlar" demek için İyilik Ödülleri verdiklerini söyledi. "İyi ki varsınız güzel insanların" sayısının artmasını istediklerini belirten Küçükali, hayat kurtaran üç kişinin de Antalya'da olmasından dolayı kent halkını tebrik etti. Küçükali, "2010 yılının İyilik Ödülünü, 81 ilimiz içinde bizim tespitimize göre Antalya aldı" dedi.

İyi insanların Antalya'dan çıkmasının turizm açısından da büyük yararı olduğuna değinen Küçükali, hayat kurtaran kişilerin çocukları ve torunlarının da onlarla gurur duyacaklarını söyledi.

Tekin Küçükali, hayat kurtaran kişileri ödüllendirmeleriyle ilgili,

"Üzerimize farz değil ama ülkede bunu birinin yapmasını bekledik, bu iş de Kızılay'a düştü" diye konuştu.

Türk Kızılayı'nın gönüllü insanlardan oluştuğuna dikkati çeken Küçükali, gönüllü insanların "almadan verdiklerini, çağrılmadan gittiklerini, sevilmeseler dahi sevdiklerini" söyledi. Mevlana'nın sözlerinden de örnek veren Küçükali, sözlerini, "Mevlana diyor ki 'Ben dostlarımı ne aklımla, ne de kalbimle severim. Ben dostlarımı ruhumla severim. O ne durur, ne de unutur'. Bilin ki Türk Kızılayı da bu üç kahramanı gönlüyle sevdi. Gönlümüzde yer ettiniz. Yolunuz açık olsun" diye tamamladı.

Muratpaşa Kaymakamı Murat Kocabaş da, Türk Kızılayı ile işbirliği içinde olduklarını, bu kurumla önemli projelere imza atmaya hazırlandıklarını söyledi.

Muratpaşa Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen de, Türk Kızılayı'nın hayat kurtarmak için kendini ölüme atan insanları ödüllendirmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

İyilik Ödülü'ne layık görülenlerden Mahmut Kişi ve itfaiye eri Fehmi Meşeli'nin falezlerde iki kişiyi ölümden kurtardığını anlatarak, hayat kurtaran kişileri ödüllendiren Türk Kızılayı'na teşekkür etti.

Törende Tekin Küçükali, Başkan Evcilmen'e Türk Kızılayı'na verdiği desteklerden dolayı plaket verdi.

-KAHRAMANLARIN DİLİNDEN-

Mahmut Kişi, Fehmi Meşeli ve Metin Onur, ödüllerini Türk Kızılayı Genel Başkanı Tekin Küçükali, Muratpaşa Kaymakamı Fatih Kocabaş, Muratpaşa Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen ve Cumhuriyet Savcısı Yusuf Hakkı Doğan'dan aldı.

Antalya'da bir hastanede sözleşmeli işçi olarak çalışan ve 16 Temmuz 2010'da 6. kattan düşen 1,5 yaşındaki Ahmet Ege Bulut adlı çocuğu kollarını açarak havada yakalayan Metin Onur, "Bu ödülü alacağımı bilseydim, 12. kattan düşse bile kurtarırdım" dedi.

Antalya'da 17 Temmuz 2010'da falezlerden atlayarak intihar etmek isteyen 25 yaşındaki Seniha A'yı saçlarından tutarak kurtaran Antalya Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesinde görevli İtfaiye Eri Fehmi Meşeli de "Kurtarma olayı rüya gibiydi" diye konuştu.

O anda yaşadıklarını unutamadığını belirten Meşeli, "O anda yaşadığım korku, heyecan ve mutluluğu hayatımda bir daha yaşayacağımı sanmıyorum. Bu benim değil, bütün ekibimizin başarısıdır. Ödülü, Antalya Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi adına alıyorum" dedi.

Muratpaşa Belediyesinde temizlik işçisi olarak çalışan ve 30 Ekim 2010'da falezlerden atlamak isteyen 19 yaşındaki Çiğdem Y. adlı genç kıza sarılarak uçurumdan düşmesini engelleyen Mahmut Kişi de, Türk Kızılayı ve Muratpaşa Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen'e teşekkür etti.

- ANTALYA

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title