Haberler

Türk Kızılayı ile Kurban Bereketi Yıl Boyu Sürecek

Türk Kızılayı, 2015 yılı vekaleten kurban kesimlerini yurt içinde 4 kombinada ve yurt dışında 18 ayrı ülkede gerçekleştirdi.

Türk Kızılayı, 2015 yılı vekaleten kurban kesimlerini yurt içinde 4 kombinada ve yurt dışında 18 ayrı ülkede gerçekleştirdi.

Her yıl olduğu gibi bu yıl da kurban bereketini ihtiyaç sahipleriyle paylaşmak isteyen hayırseverler, Türk Kızılayı 2015 Yılı "Vekaletle Kurban Kesim Kampanyası"na yoğun ilgi gösterdi. Türk Kızılayı'nın yurtiçi için vekaletlerini veren hayırseverlerin kurbanları Et ve Süt Kurumu'nun Yozgat, Erzurum, Denizli ve Ağrı'daki kombinalarında kesildi. Yurtdışı için vekaletlerini Kızılay'a veren hayırseverlerin kurbanları ise Bosna Hersek, Bulgaristan, Makedonya, Kosova, Karadağ, Bangladeş, Pakistan, Kırgızistan, Filistin, Irak, Etiyopya, Somali, Senegal, Suriye, Nijer, Moritanya ve Çad'da kesilerek ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldı. Ülkelerindeki çatışmalardan kaçarak Çad'a sığınan on binlerce Orta Afrika Cumhuriyeti vatandaşı için de Çad'da ayrıca kurban kesimi gerçekleştirildi.

AMACINA VE KURALINA UYGUN KURBAN MODELİ

İslami ve insani şartlara uygun biçimde, din görevlilerinin ve noter vekillerinin eşliğinde kesimine başlanan kurbanlıkların seçimi veteriner hekimlerce yapıldı. Vekalet sahiplerinin isimlerinin tek tek okunduğu Kurbanda Kızılay Modeli bu yılda kuralına ve amacına uygun gerçekleştirildi.

Bu yıl "Kurban Vekaletinizle Tüm Yıl Bayram" sloganıyla kampanya başlatan Türk Kızılayı amacına uygun olarak kesimi yapılan kurbanların etlerini önümüzdeki günlerde kıyma ve kuşbaşı kavurma konservesi haline getirecek. İşlem tamamlandıktan hemen sonra kurban eti konserveleri, Türk Kızılayı'nın ülke geneline yayılmış şubeleri aracılığıyla ihtiyaç sahiplerine yıl boyunca dağıtılacak.

KIZILAY'IN MERHAMET ELİ ÜÇ KITAYA UZANDI

Kurban bereketini açlıkla mücadele eden, sel ve depremden etkilenen Afrika ve Asya ülkelerine de taşıyan Türk Kızılayı, Balkanlarda da kurban kesimi gerçekleştirerek ihtiyaç sahibi ailelere elini uzattı.

Yurtdışı kurban kesimlerinin adresi Balkanlarda Bosna Hersek, Bulgaristan, Makedonya, Kosova ve Karadağ olurken Afrika'da Etiyopya, Somali, Senegal, Nijer, Moritanya ve Çad oldu. Türk Kızılayı önceki dönemlerde yardım elini uzattığı Asya ülkelerinden Pakistan, Bangladeş ve Kırgızistan'da yanı sıra yaşanan savaş nedeniyle mağdur olan Suriye, Irak ve Filistin'de de vekalet sahiplerinin kurbanlarını kesti. Yurt dışındaki kesimlerin tamamı Kızılay görevlilerinin gözetiminde, İslami kurallara riayet edilerek, hijyenik koşullarda kesilerek ihtiyaç sahiplerine dağıtıldı.

VEKALET SAHİPLERİNE ANLIK BİLGİ VERİLDİ

Kesimi yapılan kurbanlar ile ilgili bilgi vekalet sahiplerine anlık olarak verildi. Ayrıca, kurban kesim aşamaları video ile kayıt altına alındı. Bu video kayıtlarını içeren DVD, teşekkür belgesi ve vekalet sahibinin kurbanından hazırlanan bir kutu konserve ile birlikte vekalet sahibine ulaştırılacak.

Kurban konserveleri Türk Kızılayı'nın ülke geneline yayılmış olan yaklaşık 700 şubesi aracılığıyla ihtiyaç sahiplerine dağıtılacak. Türk Kızılayı, kurban gibi önemli bir ibadetin kurallarına uygun olarak yerine getirilmesi ve halkımızın kendisine duyduğu güvene layık olmak adına üzerine düşen sorumluluğu her zaman olduğu gibi bu yıl da yerine getirecek.

GENEL BAŞKAN AKAR'DAN VEKALET SAHİPLERİNE TEŞEKKÜR

Türk Kızılayı'nın yardım çalışmalarına büyük destek veren vatandaşların, kurban vekaleti kampanyasına da yoğun ilgi gösterdiğini belirten Türk Kızılayı Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar, "Her yıl daha da büyüyen kampanyamıza bu yıl yine Türkiye'nin dört bir tarafından ve yurt dışından destek yağdı. Halkımız, ihtiyaç sahibi insanların kurban bereketini yaşayabilmesi için vekaletlerini Türk Kızılayı'na verdi. Merhamet elimiz bu yıl yurt dışına daha fazla uzandı ve toplam 18 ülkede ve Türkiye'de 4 kombina da kurban kesimini gerçekleştirdik. Tüm bunlar hayırsever, inançlı halkımız sayesinde oldu. Kampanyamıza destek gösteren tüm hayırseverlere ihtiyaç sahipleri adına teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Türk Kızılayı Bulgaristan Kızılay Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title