Haberler

Türk Kızılayı Fatsa Şube Başkanı Şevketoğulları Açıklaması

Türk Kızılayı Fatsa Şube Başkanı Erdi Şevketoğulları, "Ramazan Bayramı öncesi hem sağlıkları için hem bir hayat kurtarmak için vatandaşlarımızı kan vermeye davet ediyoruz" dedi.

Şevketoğulları, yaptığı açıklamada, ramazanda kan vermenin dinen sakıncasının olmadığına dair müftülüklerin bildirilerinin olduğunu hatırlatarak, kan vermek isteyen vatandaşları Kızılay çadırlarına beklediklerini ifade etti.

Türk Kızılayı'nın kan bağışı kampanyası sayesinde son yıllarda binlerce kişinin hayata döndüğünü vurgulayan Şevketoğulları, bu sayede hasta yakınlarının kapı kapı kan aramaktan kurtulduğunu belirtti.

Ramazanda kan bağış sayısının yüzde 75 azaldığına dikkat çeken Şevketoğulları, kan bağışı kampanyasını sahiplenen, kan veren ve kan bankası stoklarının sürekli dolu olmasını sağlayan vatandaşlara minnettar olduklarını anlatarak şu ifadeleri kullandı:

"Bildiğiniz gibi kan acil bir ihtiyaç değil, devamlı bir ihtiyaç. Kan bağışı konusunda hiçbir vatandaşımızın çekincesi olmamalı. Ramazan Bayramı öncesi hem sağlıkları için hem bir hayat kurtarmak için vatandaşlarımızı kan vermeye davet ediyoruz. 18 yaşından itibaren 65 yaşına kadar herkes sağlıklı olduğu sürece kan bağışı yapabilir. Ramazanda kan vermenin dinen sakıncası olmadığına dair müftülüklerimizin bildirileri vardır. Bizler mümkün olduğu kadar iftardan sonra kan bağışı almaya özen gösteriyoruz. Bu kapsamda her pazartesi Cumhuriyet Meydanı'na iftardan sonra kan bağış çadırı kuruyoruz. Vatandaşlarımızı kan bağışına destek vermeye davet ediyorum."

Şevketoğulları, ramazan ayında ihtiyaç sahibi 500 aileye gıda yardımında bulunduklarını sözlerine ekledi.

Kaynak: AA / Yerel

Ramazan Bayramı Türk Kızılayı Kızılay Fatsa Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title