Haberler

Türk Kızılayı Eskişehir Şubesi Olağan Genel Kurulu

Türk Kızılayı Eskişehir Şubesi'nin genel kuruluna tek liste ile giren Şube Başkanı Yüksel Girgin, güven tazeledi.

Kızılay Eskişehir Şubesi'nin genel kuruluna tek liste ile giren Şube Başkanı Yüksel Girgin, bir düğün salonunda düzenlenen kongre ile güven tazeledi. 2010 yılından bu yana gönüllü olarak fedakarca yürüttükleri çalışmalarda üst kurul delegeleri, denetim, yönetim kurulu üyelerine şükranlarını sunan Girgin, "Eskişehir Türk Kızılay açısından ve küresel Kızılay-Kızılhaç hareketi açısında artık fark oluşturan lider bir konuma gelmiştir. Başta Bulgaristan-Varna Kızılhaçı ile gerçekleştirdiğimiz kardeş şube süreci olmak üzere şuanda Hollanda-Deventer şubesi, İngiltere, Almanya ve Portekiz Kızılhaçları ile kardeş şube işbirliği çalışmalarımız olgunlaşma aşamasındadır" dedi.

Kızılay Eskişehir Şubesi'nin çalışmalarını dile getiren Girgin, Türk Kızılay'ının yaklaşık 2,5 milyon ünite kan bağışı hedefinde Eskişehir'in önemli bir role sahip olduğunu söyledi. Eskişehir, Bilecik, Afyon, Kütahya illeri Batı Anadolu Bölge Kan Merkezi çatısında yer aldığını kaydeden Girgin, bölge kan merkezinin yapılması için yapılan çalışmalardan söz etti. Girgin, "2015 yılında satın aldığımız Uluönder Mevkiinde Tepebaşı Müftülük binamız yanında Mart 2016 itibariyle inşaat ihalesine çıkılarak yaklaşık 15 milyon lira ile ilimizde stratejik bir merkez olarak faaliyete geçecektir. İlk Yardım Eğitim Merkezimiz 25 bin kursiyere eğitim vererek sadece gelirini artırmamış 100 bin kişinin evinde ilk yardımın tesisini sağlamış olmuştur" diye konuştu.

Eskişehir'in Türkiye'de en fazla bağış alan illerden olduğunu aktaran Yüksel Girgin, şöyle devam etti:

"Eskişehir Şubesi olarak bizlerde mültecilere yönelik Türkçe, İngilizci dil kursları ve ilk yardım eğitimleri gerçekleştirmekteyiz. Bugüne kadar 1200 mültecinin faydalandığı eğitimler yoğun talep üzerine geçtiğimiz hafta tekrar açılmıştır. 6 yılda Türk Kızılayı Eskişehir Şubesi Başkanlığı olarak; 21 adet ev bağışı, 11 adet tarla bağışı, 4 adet arsa bağışı olmak üzere toplamda 36 gayrimenkul bağışı ile ülkemizde en fazla bağış yapılan şubelerden biri olarak bugün ki değeri ile 3 milyon TL değerinde bağış ile vatandaşımızın emanetini taşıma onurunu yaşamış olmaktayız."

AKAR: "ÇALIŞMANIN VE İNANCININ ÖNÜNDE DURULAMAZ"

Eskişehir kongresine katılan Türk Kızılayı Genel Başkanı Ahmet Lütfü Akar, Eskişehir Şubesi Başkanı Yüksel Girgin ve arkadaşları ile birlikte çalıştıklarını ve başarılı olduğunu vurgulayarak, "Zaman zaman umutsuzluğa düştük, umutlu olduğumuz anlarda oldu ama sonunda güzel çalışmalar yaptık, birlikte kazandık" ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin kan ihtiyacının 2,5 milyon ünite olduğunu anlatan Akar, "Ülke genelinde 17 yerde 17 Büyük Kan Merkezleri 65 kan merkezlerinde 2 milyon kan ünite topladık. 2016 yılında ülkenin yüzde 100 ihtiyacını karşılamak hedefimizdir. 3 bin 500 çalışanımız ile 300 gezici ekip ile kan topluyoruz. Kan tahlillerini biz yapıp hastaneleri biz iletiyoruz. Kızılay ile protokol yapan hastane kansız kalmadı. İlden ile aynı bir günde kan nakli yapıyoruz" şeklinde konuştu. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Türk Kızılayı Bulgaristan Eskişehir Kızılay Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title