Haberler

Türk Kızılay'ının 148. Yıldönümü Kutlanıyor

Çıldır Şube Başkanı Mahmut Ahmet Vural, Türk Kızılayı'nın 148. kuruluş yıldönümü tüm ülkede olduğu gibi Çıldır'da da gururla kutladıklarını açıkladı.

Vural, kurulduğu günden bu yana insanlığın ortak değerlerine taraf olan ve Türk halkının merhametini hiçbir ayrım gözetmeksizin taşıyan, Atatürk Uluslararası Barış Ödülü sahibi Türk Kızılayı'nın, 148 yıl önce bugün 11 Haziran 1868'de kurulduğunu söyledi.

Kuruluş yıldönümü kutlamaları ile Kızılaycılık kültürünün yaygınlaştırılması ve toplumun Türk Kızılayı'na desteğinin artırılmasının amaçlandığını açıklayan Vural, Türk Kızılayının faaliyetlerinin ülkenin ve dünyanın her köşesinde tanıtımının yapılarak, toplumda farkındalık yaratılmasının önem arz ettiğini söyledi.

Afet dönemleri dışında da ihtiyaç sahiplerinin yanında olan Türk Kızılayı'nın Ramazan ayı boyunca sosyal yardımlarını ülke genelinde sürdürmekte olduğunu da belirten Vural, " Türk Kızılayı, bu yıl hem hayırseverlere hem de gerçek ihtiyaç sahiplerine farklı çözümler sunuyor. Türkiye'ye yayılmış 700'e yakın Türk Kızılayı şubesinin yapmış olduğu detaylı sosyal incelemeler sonucu ihtiyaç sahibi olduğu tespit edilen vatandaşlarımızın ihtiyaçları, Ramazan ayında da giderilmeye devam edecek. Bağışlarıyla Ramazan ayında da ihtiyaç sahiplerine merhamet ellerini uzatmak isteyen yardımseverler, Kızılayı'nın birbirinden farklı ve etkili bağış modellerinden seçim yapabilecek." dedi.

HİLAL-İ AHMER, 148 YILDIR GÖNÜL ELÇİLİĞİNİ SÜRDÜRÜYOR

Çıldır Kızılay Şube Başkanı Mahmut Ahmet Vural yaptığı açıklamada ayrıca Türk Kızılayı'nın 148 yıldır, dünyanın en güçlü yardım kuruluşu haline geldiğini de belirterek, yardımseverlerin her geçen gün artan güveni ve desteği ile ihtiyaç sahiplerinin umutlarını yeşertmeye devam ettiğini de ifade etti.

Türk Kızılayı'nın 11 Haziran 1868'de bir grup idealist doktor tarafından kurulduğunu da açıklamasında belirten Vural: "Osmanlı Yaralı ve Hasta Askerlere Yardım Cemiyetini kurdu. Cemiyetin ilk başkanı da Dr. Marko Paşa'ydı. Cemiyetin kurulmasındaki fikri dayanak, Solferino Savaşı'nda gördüğü yaralıların içler acısı hali üzerine 1864 Cenevre Konvensiyonu ile Kızılhaç teşkilatının kurulmasına ön ayak olan İsviçreli Henry Dunant'ın fikirleriyle aynıydı.

Cemiyet 1877 yılında "Osmanlı Hilali Ahmer Cemiyeti" adını aldı. Osmanlı İmparatorluğu'nun yıkılması ve Türkiye Cumhuriyeti'nin kurulmasının ardından kuruluşun adı da 1923 yılında "Türkiye Hilali Ahmer Cemiyeti" olarak değişti. Harf inkılabıyla başlayan dilin Türkçeleşmesi akımı kendini hayatın her alanında gösterirken, 1935 yılında kurumun ismi "Türkiye Kızılay Cemiyeti" oldu. Kuruluşa "Kızılay" adını büyük önder Atatürk verdi. Kızılay, genç Türkiye Cumhuriyeti'nin Osmanlı'dan miras olarak aldığı pek az kurumdan biriydi." dedi. - ARDAHAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Türk Kızılayı Ahmet Vural Kızılay Çıldır Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Can Aslan kimdir? Memleket Partisi Erzincan Altınbaşak Belediye Başkan Adayı Can Aslan Kaç yaşında, nereli? Bayram tatili ne zaman? Ramazan Bayramı tatili kaç gün, 9 gün mü? 2024 Bayram tatili hangi günler? Burak Gürel kimdir? Memleket Partisi Çanakkale Ayvacık Belediye Başkan Adayı Burak Gürel Kaç yaşında, nereli? Talat Halefoğlu kimdir? Memleket Partisi Bilecik Bozüyük Belediye Başkan Adayı Talat Halefoğlu Kaç yaşında, nereli? Büyükçekmece Belediyesi hangi parti? Büyükçekmece Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Kızılcık Şerbeti Giray kim, gerçek adı ne? Kaan Taşaner kimdir, kaç yaşında? Yekta Faik Yılmaz kimdir? Memleket Partisi Artvin Kemalpaşa Belediye Başkan Adayı Yekta Faik Yılmaz Kaç yaşında, nereli? Gökmen Hakkı Gökmenoğlu kimdir? Zafer Partisi Isparta- Merkez Belediye Başkan adayı Gökmen Hakkı Gökmenoğlu kaç yaşında, nereli? Kızılcık Şerbeti full HD bölüm izle! Kızılcık Şerbeti 57. bölüm tek parça izle! Kızılcık Şerbeti son bölüm neler oldu? Hüseyin Yener kimdir? Zafer Partisi Isparta- Gönen Belediye Başkan adayı Hüseyin Yener kaç yaşında, nereli? Hüseyin Yalçın kimdir? Zafer Partisi Isparta- Gelendost Belediye Başkan adayı Hüseyin Yalçın kaç yaşında, nereli? Ercan Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Isparta- Eğirdir Belediye Başkan adayı Ercan Yılmaz kaç yaşında, nereli? Abdülkerim Akkaya kimdir? Memleket Partisi Artvin Arhavi Belediye Başkan Adayı Abdülkerim Akkaya Kaç yaşında, nereli? Adil Gürbüz kimdir? Memleket Partisi Artvin Ardanuç Belediye Başkan Adayı Adil Gürbüz Kaç yaşında, nereli? Turgay Şirin kimdir? Memleket Partisi Ardahan Çıldır Belediye Başkan Adayı Turgay Şirin Kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title