Haberler

Türk Kızılay'ı Afyonkarahisar Şubesinden Kurban Bayramı Açıklaması

Türk Kızılayı Afyonkarahisar Şube Başkanı İsmail Danıştekin, bu seneki Kurban Bayramında da kurban vekaletlerinin alınacağını kaydederek,”Hayırseverler, yurtiçi 1 hisse kurban vekalet bedeli olarak 740 TL, yurtdışı kurban vekalet bedeli için 475 Lira ödeyecek” dedi.

Türk Kızılayı Afyonkarahisar Şube Başkanı İsmail Danıştekin, bu seneki Kurban Bayramında da kurban vekaletlerinin alınacağını kaydederek,"Hayırseverler, yurtiçi 1 hisse kurban vekalet bedeli olarak 740 TL, yurtdışı kurban vekalet bedeli için 475 Lira ödeyecek" dedi.

Konu ile ilgili yazılı bir açıklama yapan Başkan Danıştekin, 2007 yılından beri vekaletle Kurban Kesim Kampanyası düzenleyen Kızılay'ın, bu yılki kampanyasında da hayırseverlere "Kurban Bereketi Yıl Boyu Sürsün" sloganıyla seslendiğini belirtti. Kurban vekalet ücretlerinin belirlendiğini de aktaran Başkan Danıştekin, " Kızılay'ın geleneksel hale gelen vekaletle Kurban Kesim Kampanyası 2016 yılında da devam ediyor. Ülkemizdeki ve dünyanın dört bir yanındaki ihtiyaç sahiplerini yalnız bırakmayan Kızılay, kurban etlerini de yüz binlerce mazlumun sofrasına ulaştıracak. Uygulanacak model sayesinde ihtiyaç sahipleri sadece Kurban Bayramı içinde değil, yıl boyu ete kavuşacak.

Kızılay'ın 'Kurban'da Kızılay Modeli' sayesinde hayırseverler Kurban ibadetlerini, amacına ve kuralına uygun olarak yerine getirebilecek. Bu çağdaş model sayesinde özenle seçilen kurbanlıklar, Et ve Süt Kurumu veterinerleri tarafından seçilerek Kurum'un modern kombinalarında vekalet sahiplerinin isimleri okunarak, Kurban Bayramının ilk üç günü kesilecek. İslami şartlara uygun şekilde gerçekleştirilecek kesimlere din görevlileri, veterinerler ve noter de eşlik edecek.

Kurban etlerinden elde edilecek kavurma, konserve haline getirilerek 800 gramlık teneke kutulara konulacak. Kavurma konserveleri Kızılay şubeleri aracılığıyla yıl boyunca ihtiyaç sahiplerine dağıtılacak. Kurban döneminin ardından Kızılay, her vekalet sahibine bir teşekkür belgesi ile süreci anlatan bir DVD gönderecek.

Hayırseverler, yurtiçi 1 hisse kurban vekalet bedeli olarak 740 Lira öderken, yurtdışı kurban vekalet bedeli için 475 Lira ödeyecek. Kurban ibadetlerinin gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaşmasının huzurunu yaşamak isteyen vatandaşlar 168 ücretsiz çağrı merkezini ve www.kizilay.org.tr internet adresini kullanarak vekaletlerini verebilecekler." - AFYONKARAHİSAR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Kurban Bayramı Türk Kızılayı Kızılay Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title