Haberler

Türk-Kenya İş Konseyi Ortak Toplantısı

Kenya Cumhurbaşkanı Kenyatta: "Biz çok eskiden beri var olan bir ortaklığı canlandırmak istiyoruz.

Kenya Cumhurbaşkanı Uhuru Kenyatta, Türkiye ile Kenya arasında çok eskiden beri var olan bir ortaklığı canlandırmak istediklerini belirterek, "Hükümetler olarak niyetimiz iş birliğinin daha çok zenginleştiğini ve derinleştirildiğini görmektir" dedi.

Kenyatta, Türk-Kenya İş Konseyi Ortak Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, kendisi ve beraberindeki heyetin Türkiye'ye ayak basmasından itibaren son derece sıcak bir şekilde karşılandığını vurgulayarak, "Herhangi bir Avrupa ülkesine yaptığım ilk devlet ziyaretim oldu. Bunun böyle olması iki ülke arasındaki ticari ve yatırım ilişkilerinin geliştirilmesi konusundaki potansiyeli gösteriyor" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Kenya'ya yaptığı ziyareti anımsatan Kenyatta, bu ziyaretin ardından iki ülke arasında turizmin yanı sıra ticaret hacminin de artış gösterdiğini söyledi. Kenyatta, kendisinin Türkiye'ye gelişinde de yatırım ve ticarette artış olmasını umut ettiğini anlatarak, şunları kaydetti:

"İki ülke arasında ticaret ve yatırım potansiyelimiz çok büyük. Cumhurbaşkanı Gül'ün de katılımıyla 10 yeni anlaşma imzaladık. Bunların en önemlisi yatırımın korunması konusunda imzaladığımız anlaşmadır. Başbakanınızın mayıs ayında ülkemizi ziyareti sırasında hazırlayacağımız bir anlaşma da çifte vergilendirme konusudur. İki ülkenin iş camiaları için önemlidir. Biz çok eskiden beri var olan bir ortaklığı canlandırmak istiyoruz. Hükümetler olarak niyetimiz iş birliğinin daha çok zenginleştiğini ve derinleştirildiğini görmektir."

Türk enerji ve inşaat şirketlerine işbirliği çağrısı

Kenya'da 40 milyon insanın yaşadığına ve ülkenin büyük iş potansiyeline sahip olduğuna dikkati çeken Kenyatta, "Kenya'da enerji sektöründe de iş fırsatları var. Özel yatırımcıların gelip enerji üretimine katılmalarını istiyoruz. Türk inşaat sektörünün de ne kadar başarılı olduğunu her zaman duyuyoruz. Bu konuda da ülkemizde büyük bir potansiyel var. Gelecek Türk şirketlerini büyük bir heves ile bekliyoruz" çağrısında bulundu.

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ve Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın da katıldığı toplantının sonunda, Kenyatta'nın göreve gelişinin birinci yıldönümü dolayısıyla pasta kesildi. - İstanbul

Kaynak: AA / Ekonomi

Abdullah Gül Türkiye Kenya Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title