Haberler

Türk Kalp Profesörünün Başarısı

Prof. Dr. Ergun Demirsoy'un, Avrupa Kalp Cerrahları Derneğinin yönetim kuruluna seçildiği bildirildi.

Prof. Dr. Ergun Demirsoy'un, Avrupa Kalp Cerrahları Derneğinin yönetim kuruluna seçildiği bildirildi.

Prof. Dr. Demirsoy, yaptığı açıklamada, iki yıldır, Avrupa Kalp Cerrahları Derneğinin kongrelerinde aktif görev aldığını, 21-24 Nisan'da Belgrad'da yapılan kongrede, "İkinci kez yapılan kalp ameliyatlarının geleceği" konulu sunum yaptığını belirtti.

Kayda aldığı ameliyatla birlikte sunumu yapmasının yönetim kuruluna seçilmesinde önemli etken olduğunu ifade eden Demirsoy, bu göreve geldikten sonra, Avrupa Kalp Cerrahları Derneğince yapılacak bilimsel toplantılarda daha fazla aktif görev alacağını aktardı.

Derneğin bu alandaki Avrupa'nın köklü kuruluşlarından olduğunu vurgulayan Demirsoy, şunları kaydetti:

"Yönetime girdiğim için derneğin bu sene Hırvatistan'da yapacağı yaz okuluna katılacağım. Burada Avrupa'daki kalp cerrahisi asistanlarına ders vereceğim. Dernek ayrıca her yıl düzenli olarak kongre yapıyor. Geçen sene Türkiye'de, bu sene Sırbistan'da seneye de Yunanistan'da kongre gerçekleştirecek. Bu kongrelere dünyadaki önemli kişiler çağrılıyor ve yeni gelişmeler burada hocalar ve asistanlar tarafından tartışılıyor. Ben de yönetim kurulu üyesi sıfatıyla bulunup katkı sağlayacağım. Bu şekilde bilimsel bir platformda ülkemizi temsil edeceğim."

Demirsoy, Karadeniz Teknik Üniversitesi Tıp Fakültesini bitirdikten sonra İstanbul Tıp Fakültesinde kalp ve damar cerrahisi bölümünde uzmanlık eğitimi aldı.

Kısa bir süre Koşuyolu Kalp ve Araştırma Hastanesinde görev yapan Demirsoy, 2000 yılında Belçika'da, 2007'de İsviçre'de Cenevre Üniversitesinde çalıştı.

Sınır Tanımayan Doktorlar örgütünün organizasyonuyla 2006'da Hint Okyanusu'ndaki Mauritius Adası'nda bir ayı aşkın süreyle gönüllü çalışan ve orada çok sayıda açık kalp ameliyatı yapan Demirsoy, 2004 yılında doçent, 2010'da profesör oldu, 2011'de Amerika'da, Chicago'da Loyola Üniversitesinde kalp ve akciğer nakli üzerinde 6 ay çalışma yaptı.

Kaynak: AA / Güncel

Belgrad Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title