Haberler

Türk Kadınlarının Vazgeçilmez Alışkanlığı: Temizlik

Güncelleme:

Türk kadınları, temizlik esnasında birçok alternatif yöntem kullanıyor. Kimi zaman bu yöntemler can güvenliğini hiçe sayıyor.

Temizliği hayatının bir parçası haline getiren Türk kadınlarının, temizlik yapmak için sebepleri hiçbir zaman bitmiyor. Dünya genelinde de temizlik alışkanlığında küresel ortalamanın üzerinde olan Türk kadınları, kimi zaman motivasyonunu arttırmak, kimi zaman küçük çocuklarını bakterilerden korumak için temizlik yapıyor.

Sebze ve et kesme tahtalarını, mutfak ve de banyo deterjanları ile bezlerini ayıran Türk kadınları temizlik konusunda oldukça yaratıcı; fayans aralarını diş fırçalarıyla, cam kenarlarını kulak çubuklarıyla temizliyor. Türk Kadınlarının bu titizlikleri kimi zaman tehlikeleri göz ardı etmelerine de neden oluyor. Özellikle bahar ve bayram arifesinde dip bucak temizlik yapan kadınlar camları silmek uğruna can güvenliğini hiçe sayıyor. Öyle ki Türkiye'de yılda 700 kişi cam silme esnasında düşerek hayatını kaybettiği düşünüldüğünde kadınlarımızın büyük bir tehlikeyi göze aldığı ürkütücü bir şekilde gözler önüne çıkıyor.

Önce Güvenlik Sonra Temizlik

Hem ev kadınlarını, hem de evinde temizlikçi çalıştıranları ilgilendiren ev kazaları konusunda en büyük riski cam silerken oluşabilecek kazalar oluşturuyor. Türk kadınlarının temizliğe olan düşkünlüğünün ve aldıkları riskleri analiz eden FABA Firmasının Genel Müdürü Fatih Akıllı, geliştirdiği 'Temizlikçi Emniyet Kemeri' sayesinde cam silme anında yaşanacak düşme riskini ve kazaları tamamen sıfırlıyor.

Özel tasarımlarla hazırlanan 'Temizlikçi Emniyet Kemeri, düşmelere karşı can güvenliğini sağlıyor. Kemerli, ayarlanabilir halatı ve yere monte edilen ankraj sistemiyle Türkiye'de ve dünya da bir ilk olan Temizlikçi Emniyet Kemeri, tekstil malzemelerinden yüzde 100 polyesterden; metal aksamlarıysa çelikten üretiliyor. Ürün tasarımcısı ve üreticisi Fatih Akıllı "Temizlikçi Emniyet Kemeri" ile ilgili şu bilgileri verdi:"Bel bölgesi olası düşme anında hiçbir organa zarar gelmeyecek şekilde tasarlandı. Ayak, omuz ve bel bölgesi kolonları sayesinde, emniyet kemeri cam silme anında kişiye tam bir konfor sağlıyor. Kullanımı kadar kurulumu da son derece pratik ve pratik olduğu kadar da güvenlidir. Pencere önlerindeki zemine uygulanan ankraj sistemi ( Kimyasal dübel ile çeliği betona yapıştırma sistemi) sayesinde dübelini yüzeyden fiziken çıkartmak mümkün olmuyor ve yüksek tonaj ağırlığı taşıyabiliyor."

Kaynak: Bültenler / Sağlık

Türkiye Sağlık Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title