Haberler

Türk-İş Sendikalarından Kayseri'de Demokrasi Nöbetine Destek

Kayseri Cumhuriyet Meydanındaki Demokrasi Nöbetine Kayseride Türk-iş 'e bağlı sendikalar üyeleri ile birlikte topluca iştirak ederek darbe girişimini kınadılar

Kurşunlu Cami önünde toplanan Türk-İş Sendikalarından; Koop-İş Sendikası Kayseri Şube Başkanı İdris Güven, Şeker-İş Kayseri Şube Başkanı İbrahim Dayı, Harb-İş Şube Başkanı Özgür Özsoy, Tes-İş Şube Başkanı Hasan Aydın, Yol-İş1Şube Başkanı Atila Özmel,Yoliş2 Şube Başkanı Yaşar Ay Erdem ve işçiler Cumhuriyet Meydanına kadar darbeyi kınayan sloganlar eşliğinde topluca yürüyerek darbe girişimini kınadılar.

Meydandaki Sahneye çıkan Sendika Başkanları adına yayınlanan ortak bildiri Türk İş Bölge Temsilcisi ve Koop iş sendikası Kayseri Şube Başkanı İdris Güven tarafından okundu.

Ortak bildiride; "Türk-iş 15 Temmuz gecesi ülkemize ve demokrasimize yapılan bu kalkışma ve darbe girişimden öte 40 yıllık bir sürede uluslararası bir proje olarak oluşturulan, FETÖ'nün milli iradeyi bertaraf ederek devletimizi içeriden işgal etme girişimi olarak değerlendirmektedir.

Türk-iş olarak ülkemizde demokrasiye ve millet iradesine yönelik kalkışmayı engellemek ve milletimizin dik duruşunu göstermek amacıyla tüm hemşerilerimizle birlikte 15 Temmuz gecesinden itibaren Kayseri Cumhuriyet meydanında nöbet tutmaktayız.

Türk-iş anayasanın düzeninin dışında gelişen milletin iradesini yok sayan her türlü girişimin karşısındadır.

Terör belasının ülkemizi sardığı dayanışmaya en çok ihtiyaç duyulan bu günlerde genç yaşlı demenden halkımızla milletimizle meydanlardan ayrılmayacağız. fetö örgütü Türk askerini, polisini ve sivil vatandaşını vurmuş, polisiyle çatışmış ve tarihinin hiç bir döneminde baskı altına alınamayan yüce meclisimiz kendi savaş uçaklarımız, helikopterimiz tarafından vurulmuştur.

Göz bebeğimiz ülkemizin güvenliğinin teminatı olan Hava kuvvetlerinden, MİT karargahına, emniyet teşkilatının özel harekat merkezinden stratejik bir konumu olan TÜRKSAT merkezine dek devletimizin kilit noktasındaki binalar acımasızca taratılmış, birçok vatandaşımız, polisimiz ve askerimiz şehit edilmiştir.

Bu sinsi terör örgütünün yaptıkları milletimiz tarafından asla unutulmayacak ve affedilmeyecektir" ifadesinde bulunuldu. - KAYSERİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Güven Şeker Kayseri Türk İş Tes İş Yerel Haberler

title