Haberler

Türk-iş 22. Olağan Genel Kurulu

Genel Maden İşçileri Sendikası Genel Başkanı Ahmet Demirci, “Tüm Türkiye’deki madenlerimize linyit olsun, demir olsun, bakır olsun tüm madenlerimize önem verelim, hatta ve hatta Maden Tetkik Aramadaki alet ve edevatı daha da geliştirelim, yer altındaki madenleri bulup yer üstüne çıkartarak ülke ekonomisine katkıda bulunalım” dedi.

Genel Maden İşçileri Sendikası Genel Başkanı Ahmet Demirci, "Tüm Türkiye'deki madenlerimize linyit olsun, demir olsun, bakır olsun tüm madenlerimize önem verelim, hatta ve hatta Maden Tetkik Aramadaki alet ve edevatı daha da geliştirelim, yer altındaki madenleri bulup yer üstüne çıkartarak ülke ekonomisine katkıda bulunalım" dedi.

Türk-İş 22. Genel Kurulu'na katılan Genel Maden İşçileri Sendikası Genel Başkanı Demirci, son zamanlarda yaşanan maden kazalarına dikkat çekerek, "Öncelikle yarın ki Madenciler Günü'nde tüm maden işçisi çalışanlarını sağlıklı, sıhhatli bir şekilde çalışmalarını diliyorum ve rahmetli olan, şehit olan kardeşlerimize Allah'tan rahmet diliyorum, yakınlarına da başsağlığı diliyorum. Türkiye genelinde son zamanlarda olan maden kazalarının bir daha tekerrür etmemesi; iş emniyetine, iş hukukuna, iş sağlığı açısından daha muntazam olması için çalışmalarımız devam ediyor. Genel Maden İş Sendikası olarak da aynı şekilde iş sağlığı üzerinde hakikaten önemli çalışmalarımız var. Taşeronlaşma dediğimiz özel sektörlerde maalesef Bu tür kazalar oluyor. Onları da hükümet nezdinde denetlemeler devan ediyor. İnşallah bundan sonraki temennimiz bundan sonra hiç iş kazası olmasın, tüm çalışanlarımız, sağlıklı, huzurlu bir şekilde çalışsınlar" değerlendirmesinde bulundu.

"Dileğimiz Türkiye Cumhuriyeti'nin güzellik içerisinde, huzur içerisinde yaşaması" diyen Demirci şöyle devam etti:

"Bizim taş kömürümüz dünyanın kaliteli kömürlerinden bir tanesi. Demir-çelik sektöründe ve çimento olsun, enerji sektöründe kullanılan kaliteli bir kömür olduğu için çok değerli bir sektör. Bu yüzden taş kömürüne önem verilsin istiyoruz. Tüm Türkiye'deki madenlerimize; linyit olsun, demir olsun, bakır olsun tüm madenlerimize önem verelim, hatta ve hatta Maden Tetkik Aramadaki alet, edevatı daha da geliştirelim, yer altındaki madenleri bulup yer üstüne çıkartarak ülke ekonomisine katkıda bulunalım diyorum." - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Madenciler Günü Türk İş Politika Güncel Haberler

title