Haberler

Türk İnşaat Müteahhitlik Firmalarının Başarısı

Türkiye Müteahhitler Birliği Başkanı Erdal Eren, Uluslararası İnşaat Sektörü Dergisi "Engineering News Record" Tarafından Her Yıl Dünyanın En Büyük 225 Uluslararası Müteahhitlik Firmasını Belirlemek Üzere Yapılan Araştırmada, 22 Türk Müteahhit Firmasının Listede Yer Aldığını Bildirdi. Türkiye Bu Firmalarla Dünya Gelenide 3. Sırada Bulunuyor.

-Türkiye Müteahhitler Birliği Başkanı Erdal Eren, uluslararası inşaat sektörü dergisi "Engineering News Record" tarafından her yıl dünyanın en büyük 225 uluslararası müteahhitlik firmasını belirlemek üzere yapılan araştırmada, 22 Türk müteahhit firmasının listede yer aldığını bildirdi. Türkiye bu firmalarla dünya gelenide 3. sırada bulunuyor.

ANKARA (ANKA) – Uluslararası inşaat sektörü dergisi "Engineering News Record" (ENR) tarafından yapılan dünyanın en büyük 225 uluslararası müteahhitlik firması sıralamasında 22 Türk müteahhit firması yer aldı. Geçen yıl yapılan araştırmada 20 Türk firması bulunuyordu.

Türkiye Müteahhitler Birliği Başkanı Erdal Eren yaptığı açıklamada, her yıl yapılan araştırmanın bir önceki yılda yurt dışındaki işlerden elde edilen gelire göre düzenlendiğini bildirdi. Eren, "Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da Türk firmaları ilk 225'e giren firma sayısı itibariyle ABD ve Çin'den sonra 3. sıradaki yerini koruyarak uluslararası piyasalardaki başarılarını devam ettirdi" dedi. Eren, söz konusu firmaların 19'unun Birlik üyesi olduğunu söyledi.

Dünyanın en büyük 225 uluslararası müteahhitlik firması arasına giren Türk şirketleri şunlar:

"Enka, Renaissance, Gama, Tefken, Yüksel, Baytur, Nurol, Cengiz, Stfa, Gap, Yarı Merkezi, Hazinedaroğlu, Kolin, Mak-Yol, Doğuş, Summa, Soyak, Alarko, Rasen, Kayı, Eser ve Aska."

Araştırmada, ABD 51 firma ile birinci sırayı alırken, 49 firmayla Çin ikinci, 22 firma ile Türkiye üçüncü, 15 firma ile Japonya dördüncü ve 11 firma ile İtalya beşinci oldu.(ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title