Haberler

Türk İcadı Mantolu Tuğla, Isı Ses Yalıtımı Sağlıyor, Evleri Büyütüyor

Güncelleme:

İnşaat sektörü için yalıtımı bünyesinde barındıran bir tuğla geliştirildi. Ürün, hem ısı hem ses yalıtımı sağlıyor. İnşaatlarda metrekarelerin büyümesine yardımcı oluyor.

Işıklar Yapı Ürünleri tarafından iki yıllık Ar-Ge çalışması sonucu ortaya çıkan Ekoklinker isimli ürün, özel fırınlarda 1000 derecede pişirilen klinker tuğlanın iç kısmına mineral yün yerleştirilerek üretiliyor.

EVLERİN BÜYÜMESİNİ SAĞLIYOR

Geleneksel duvar tiplerine göre çok daha ince olan Ekoklinker, yapıların sahip olduğu metrekarenin de artmasına imkan veriyor. Işıklar Yapı Ürünleri Genel Müdürü Özgür Üzeltürk, Ekoklinker'in sahip olduğu yoğunluk ve içindeki mineral yün sayesinde 42 desibellik sesi engelleyebildiğini söyledi.

YÜZDE 50 ENERJİ TASARRUFU

Geleneksel duvar tipleri ile karşılaştırıldığında Ekoklinker'in yüzde 50 dolayında bir enerji tasarrufu sağladığını açıklayan Üzeltürk, bu duvar sisteminin mantolama sistemine nazaran daha da uzun ömürlü bir alternatif olacağını belirtti.

100 DAİREDE 3 DAİRE KAZANÇ

Ekoklinker, ısı ve ses yalıtımının yanı sıra, ince yapısı sayesinde yapılarda 1 ila 3 metrekarelik alan kazanımı sağlıyor. Üzeltürk, 100 dairelik bir projede ekstradan 3 daire için alan yaratıldığını söyledi.

Kaynak: Haberler.com / Ekonomi

Ekonomi Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (13)

Cihat bilir:

Tayyip erdoğan kadar taş düşsün kafanıza

17
33
yanıtYanıtla
VATANIMIZ TÜRKİYEMİZ:

ÜRETEN FİRMA KESİN AKP LİDİR. BAŞKALARINDA BU MEZİYETİ ÜRETKENLİĞİ GÖREMEZSİNİZ, HEPSİ HAZIR YİYİCİ KREDİ İLE YAŞAMLARINI SÜRDÜREN ASALAKALRDIR.

4
28
yanıtYanıtla
A:

Basbakanliga Beraat Albayragi istemiyoruz

12
13
yanıtYanıtla
mero:

kafan çok güzelmiş kardeş ne içiyorsan bana da aynısından gönder.

yanıt0
yanıt0
urfalı Türkmen:

güzel bir ürün fakat yeni değil.

16
2
yanıtYanıtla
İyi Ama Vardı Zaten:

Bu benim aklıma da hep gelirdi, fakat Avrupa''da (özellikle Almanya''da) zaten kullanımda - hatta zorunlu- . Yine de ülkemizde de birilerinin sonunda yapmış olması güzel, ayrı ayrı tuğla - sıva - mantolama olacağına . . . Öneri olarak: Yerli - yabancı tüm kaynaklara baktım ve yalıtım (ve uygulama kolaylığı ömür bakımından) açık ara en iyi malzeme POLİÜRETAN KÖPÜK. (En yakın rakibi taş yününden bile 2 kat) . . . İçini onunla doldursalar ve kıyas yapsalar en iyi sonuç olur. . Sadece öneri . .

14
3
yanıtYanıtla
EK BİLGİ:

Isı İletkenlik Katsayıları (ne kadar düşükse o kadar iyi yalıtım): 45mm. Poliüretan Köpük: 22 , Mineral Yün: 33 (yaşlanmış değeri 44 ), 60mm. Plastik esaslı köpük: 35 , 70mm. Mantar: 40 , 75mm. Taş yünü: 45 , 80mm. Cam Yünü: 47 . . .

yanıt11
yanıt3
egeli:

tayyip haberlerinden daha etkili geldi, tebrik ederim üretenleri projelendirenleri kutluyorum

14
3
yanıtYanıtla
alparslan:

Üreten Türkiye''yer katkı sağlayan her oluşumda olduğu gibi bu ürünün inşaat sektörüne kazandırılmasında emeği geçen tüm kişi, kurum ve kuruluşlara teşekkür ederim. Ellerinize sağlık.

13
0
yanıtYanıtla
zez:

videoda ürünü göstermemişsiniz ya

4
2
yanıtYanıtla
Tüm 13 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title