Haberler

Türk Hayırseverler "Dünya Çocukları"Nı Güldürdü

Türkiye'de faaliyet gösteren yardım kuruluşları, Kurban Bayramı'nda dünyanın farklı noktalarındaki ihtiyaç sahibi çocukların yüzünü "bayramlık" ve çeşitli hediyelerle güldürdü.

CEM GENCO - Türkiye'de faaliyet gösteren yardım kuruluşları, Kurban Bayramı'nda dünyanın farklı noktalarındaki ihtiyaç sahibi çocukların yüzünü "bayramlık" ve çeşitli hediyelerle güldürdü.

Savaşların yanı sıra açlık, susuzluk ve salgın hastalıkların yaşandığı ülkelerde yaşayan ailelerin çocuklarına, Türkiye'deki hayırseverlerin desteğiyle çeşitli yardım kuruluşlarınca kıyafet, ayakkabı ve çeşitli hediyeler dağıtıldı.

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı, Gezgin Gurmeyiz ve Hayır Torbası gönülleri, Biz Ümmetiz Platformu ve Avrasya Vakfı, Hayrat Yardım Derneği, Bayırbucak Türkmenleri Koruma ve Yaşatma Derneği, İnsanı Müdafa ve Kardeşlik Derneği (İMKANDER), İlim Hizmet Yardımlaşma ve Araştırma Derneği (İHYADER) ve Deniz Feneri Derneği, mazlum halkların çocuklarına bayramlık ile hediyeler ulaştırdı.

Filistinli yetimlere 135 hayır torbası

Hayır Torbası gönüllüsü Asel Karakaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Batı Şeria ve Kudüs'teki yetim çocuklara bayramlık hediye edildiğini söyledi. Karakaş, daha önce bölgede tespit edilen çocuklar için Türkiye'den kıyafet gönderildiğini belirterek, çocukların mutluluğu için çalışmalarını sürdürdüklerini aktardı.

Karakaş, gönüllülerin hazırladığı 135 hayır torbasının Batı Şeria ve Kudüs'teki yetimlere teslim edildiğini dile getirerek, "Yardım çalışmalarına ara vermeden devam edeceğiz. Bizlere destek olan gönüllülerimize çok teşekkür ediyorum." dedi.

- Malavili çocuklar balon ve şekerlemeyle mutlu oldu

Gezgin Gurmeyiz üyelerince Malavi'de belirlenen bölgede ihtiyaç sahibi ailelerin çocuklarına balon ve şekerleme dağıtıldı.

Gezgin Gurmeyiz editörü Turgut Tunç, Afrikalı çocukların yüzünü güldürmek istediklerini belirterek, "Bizler gönüllülerimizle birlikte Malavi'deki 2 bin çocuğumuza balon ve şekerleme dağıttık. Dağıttıklarımız onlar için çok büyük ve önemli. Çocuklarımıza çok ağır şartlarda yaşıyorlar." diye konuştu.

Savaş mağduru çocuklar bayramlık sevinci

Biz Ümmetiz Platformu ve Avrasya Vakfı, Türkiye'den bağışlanan bayramlıkları Suriye'de savaş mağduru 5 bin çocuğa ulaştırdı.

Bayırbucak Türkmenleri Koruma ve Yaşatma Derneği de Hatay'ın Reyhanlı ilçesine sığınan Suriyeli 3 bin 250 çocuğa meyve suyu, çikolata ve 50 çocuğa bayramlık yardımında bulundu.

Deniz Feneri Derneği tarafından da Türkiye ve dünyanın farklı noktalarındaki 10 bin çocuğa bayramlık dağıtıldı.

Derneğin genel başkanı Mehmet Cengiz, Kurban Bayramı'nda çocukları sevindirmenin mutluluğunu yaşadıklarını dile getirdi.

İHH'dan 34 bin yetime bayramlık

İHH İnsani Yardım Vakfınca farklı ülkelerde toplamda 34 bin 719 yetim çocuğa bayramlık armağan edildi.

Vakfın Suriye Çalışmaları Hatay Ofisi Basın Danışmanı Burak Karacaoğlu, yetim çocukların bayramlarının daha güzel geçmesi için çabaladıklarını vurgulayarak, 34 bin 719 yetim çocuğun mutluluklarına şahit olduklarını söyledi.

İMKANDER Derneğince Suriye'nin farklı noktalarındaki 15 bin çocuğa, İHYADER de Gazze bölgesinde bin 500 yetime bayramlık verildi.

Hayrat Yardım 23 ülkede bayramlık dağıttı

Hayrat Yardım Derneği Genel Müdürü Tuğbay Ataman da çoğunluğunu yetimlerin oluşturduğu çocukları bayramlıksız bırakmadıklarını vurguladı.

23 ülkedeki çocuklara bayramlık hediye ettiklerini anlatan Ataman, "Suriye'de savaş mağduru çocuklar ile Patani ve Kırgızistan'da bulanan yetimhanelerimizde ve diğer ülkelerdeki 135 bin çocuğumuzu sevindirdik." ifadesini kullandı.

Kaynak: AA / Güncel

Kurban Bayramı Türkiye Avrasya Suriye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title