Haberler

Türk Havayolları, İlk Edremit Uçuşunu Yaptı

TÜRK Hava Yolları (THY), Balıkesir'in Edremit İlçesi'ndeki Koca Seyit Havalimanı ile İstanbul Atatürk Havalimanı arasında direk uçuşlara başladı.

TÜRK Hava Yolları (THY), Balıkesir'in Edremit İlçesi'ndeki Koca Seyit Havalimanı ile İstanbul Atatürk Havalimanı arasında direk uçuşlara başladı. 17 Haziran'a kadar haftada 2 gün gerçekleşecek olan seferlere yoğun talep olduğu belirtildi.

Edremit Koca Seyit Havalimanı ile İstanbul Atatürk Havalimanı arasında ilk uçuşunu gerçekleştiren THY'ye ait yolcu uçağının inişi sırasında tören düzenlendi. Törene; Ak Parti Balıkesir Milletvekili Sema Kırcı, CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, Edremit Kaymakamı Ali Sırmalı, Havran Kaymakamı Ahmet Öztürk, Burhaniye Kaymakamı Hüseyin Öner, Ayvalık Kaymakamı Namık Kemal Nazlı ve Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka katıldı. Uçağın piste indikten sonra aprona girişi sırasında itfaiye araçları tarafından su sıkıldı. Öte yandan, Edremit Körfezi turizmi için büyük önem taşıyan uçuşlar sayesinde, yurt dışından gelecek turistler tek aktarma ile Edremit'e ulaşabilecek.

Bu uçuşların bölge turizmine büyük katkılar sağlayacağını söyleyen Edremit Kaymakamı Ali Sırmalı, "Körfezimiz için çok önemli bir hizmeti kazandırmanın sevincini ve mutluluğunu yaşıyoruz. Bu uçuşların bölge turizmine büyük katkılar sağlayacağını düşünüyorum. Koca Seyit Havalimanı ile tüm dünyaya açılabileceğiz" dedi.

Edremit Belediye Başkanı CHP'li Kamil Saka ise, "İstanbul Atatürk Havalimanı ile Edremit Havalimanı arasında başlamış olan Türk Hava Yolları uçuşları, Edremit'in dünyaya açılmasında ciddi bir sorunu çözmüş oldu. Çünkü yurtdışı uçuşların büyük bir bölümü Atatürk Havalimanından yapıldığı için Edremit turizmine ciddi bir potansiyel sağlayacak" şekline konuştu.

'BÜYÜK BİR TALEBİN DE OLDUĞUNU GÖRÜYORUZ'

Seferlerin bölgenin kalkınmasında ve gelişmesinde büyük katkıları olacağını söyleyen Türk Hava Yoları Yurtiçi Satış Başkanı Halil İbrahim Polat, "Bölgemizin kalkınmasında, gelişmesinde, inşallah büyük katkıları olacak. Biz rezervasyon sistemlerimize baktığımızda büyük bir talebin de olduğunu görüyoruz. Şu an haftada 2 gün icra edeceğimiz seferlerimize haziranın sonuna doğru da inşallah haftada 7 gün olarak devam edeceğiz" diye konuştu.

- Balıkesir

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Türk Hava Yolları Ali Sırmalı Balıkesir Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title