Haberler

Türk Hava Kuvvetlerinin Ilk Şehidi Fethiye'de Anıldı

Türk havacılık tarihinin ilk pilotlarından ve Fethiye'ye ismini veren Şehit Yüzbaşı Tayyareci Fethi Bey, ölümünün 103'üncü yılında düzenlenen törenle anıldı.

Türk havacılık tarihinin ilk pilotlarından ve Fethiye'ye ismini veren Şehit Yüzbaşı Tayyareci Fethi Bey, ölümünün 103'üncü yılında düzenlenen törenle anıldı.

İlçedeki Tayyareci Fethi Bey Anıtı önünde gerçekleştirilen törende konuşan Türk Hava Kurumu Başkanı Kürşat Atılgan, Türkiye Cumhuriyeti'nin Kurtuluş Savaşı'ndan sonra en büyük beka tehdidiyle karşı karşıya olduğunu belirtti.

Atılgan, "Çok kuvvetli milli dayanışmaya ve silahlı kuvvetlere ihtiyacımız var. 15 Temmuz'da yapılan büyük darbe ve fitneden sonra bölgemizi şekillendirmeye çalışan emperyalist güçlerin oyununu yine bu milletin içinden çıkmış olan Türk Silahlı Kuvvetleri Fırat Kalkanı Harekatı ile bozmuştur." dedi.

Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık, Fethiye'ye ismini veren şehit Fethi Bey'i ölümünün 103'üncü yılında saygıyla andıklarını söyledi.

Tayyareci Fethi Bey'in, İstanbul-Kahire arası hava yolculuğu sırasında 27 Şubat 1914 tarihinde Şam'ın Taberiye ilçesi Şimiriye bucağı yakınlarında düşerek Türk havacılık tarihinin ilk kayıpları arasında yer aldığını anımsatan Çalık, "Fethi Bey, tıpkı Ömer Halisdemir ve polis memuru Fethi Sekin gibi Türk milletinin yetiştirdiği ender kahramanlardan birisi. Çok önemli bir dönemden geçiyoruz. Gelecek yüzyılın planları bölgemizde yapılıyor. Eğer gelecek yüzyılda söz sahibi olmak istiyorsak bu bölgede var olmak zorundayız." dedi.

Çalık, 15 Temmuz'da yaşanan darbe girişimini hatırlatarak, "İnsanı en hüsrana uğratan tarafı kendi harp okullarımızdan bu derece vatan haini çıkması. Çok şükür yine bu kurumların yetiştirdiği Türk ordusu kendi içerisindeki hainleri temizledi. Cumhurbaşkanımızın önderliğinde, Türk milletinin ferasetiyle, güvenlik güçlerimizin vatanseverliğiyle bu kalkışma bertaraf edilmiştir. Türk milleti ne olursa olsun birlik ve beraberliğini bozmasın. Farklı inançlar olacaktır ve olsun. Bayrak sevgisi, vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğü hiçbir zaman tartışma konusu olmasın." diye konuştu.

Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı da bazı şehirlerin elmasıyla, saatiyle, pamuk kozasıyla, portakalıyla, Fethiye'nin ise karanlığa bir ışık yakmak için çıktığı yolculukta şehadet şerbetini içen Şehit Fethi Bey ile anıldığını ifade etti.

Konuşmaların ardından Beşkaza Meydanı'nda devam eden törende, Türk Hava Kurumu tarafından paramotor, roket, model uçak ile uçaktan serbest atlayış gösterileri yapıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Kürşat Atılgan Fethiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
title