Haberler

Türk Hava Kuvvetleri 104'üncü Yılını Kutlayacak

Güncelleme:

Türk Hava Kuvvetleri'nin kuruluşunun 104'üncü yılı kutlamaları, 31 Mayıs Pazar günü saat 10:00' da hava gösterileri ile başlayacak.

İzmir' in Çiğli İlçesindeki 2'inci Ana Jet Komutanlığı'nda düzenlenecek etkinlik, havacılık tutkunlarını buluşturacak.

2'inci Ana Jet Komutanlığı'nda düzenlenecek kutlamalar çerçevesinde, Türk Yıldızları Hava gösterisi, Solo Türk Hava gösterisi, Ali İsmet Öztürk Hava Akrobasi gösterisi, Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nda bulunan bütün uçak tiplerinin yer aldığı envanter geçişi, Muharebe Arama Kurtarma Ekiplerinin Tatbikatı ve Paraşüt atlayışları, Hürkuş'un İzmir'deki ilk uçuşu, Hava Kuvvetlerinin bütün Filo Komutanlıklarından gelen uçakların yerde sergilenmesi ve filo tanıtım stantları, THK Motorlu Yelken Kanat gösterisi, Hava Kuvvetlerinin Caz Orkestrası Cazın Kartalları Konseri, Türk Dünyası gösteri Grubu, EFMOD Model Uçak Kulübü ve Çocuk oyun alanları yer alacak.

Kutlamalar çerçevesinde İzmir'de ilk kez uçacak olan yeni nesil temel eğitim uçağı Hürkuş İzmirlilere tanıtılacak. Hava akrobasisinde Türkiye'nin gururu olan Solo Türk muhteşem gösteri sergilenecek.

HAVA FOTOĞRAFÇILARI İÇİN

Türk Hava Kuvvetleri'nin kuruluşunun 104'üncü yılı kutlamalarını takip etmek isteyen hava fotoğrafçıları basin@hvkk.tsk.tr adresinde ki bilgi formunu doldurarak göndermeleri ve 31 Mayıs Pazar günü 10:00- 12:00 saatleri arasında halk girişinden geçerek Basın Bilgi Merkezine müracat etmeleri gerekmektedir.

ÇİĞLİ 2'İNCİ ANA JET KOMUTANLIĞINA NASIL ULAŞIRIM

Toplu ulaşım araçları ile gelecek olan vatandaşlar için Ulukent ve Egekent İZBAN istasyonları ile Sasalı Doğal Yaşam Parkından gün boyunca gösteri alanına otobüsler ile ücretsiz ulaşım hizmeti sağlanacaktır.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Türk Hava Kuvvetleri Ali İsmet Öztürk Çiğli İzmir Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title