Haberler

Türk Halkı Türk Markalarına Yönelmeye Başlıyor"

Güncelleme:

2014 Mercedes-Benz İstanbul Moda haftasında koleksiyonu sergilenen modacı Gülçin Çengel, "Bu yılki defilelerde özellikle markalaşma açısından herkesin kendi markası içindeki istikrarını gördüm. Türk halkı da artık Türk markalarına yönelmeye başlıyor" dedi.

Yaklaşık 15 bin moda severin takip ettiği, sonbahar-kış sezonu konseptlerinin sergilendiği 2014 Mercedes-Benz İstanbul Moda haftası dün sona erdi.

Tasarımcılar ve modacılar, 5 gün süren organizasyonu AA muhabirine değerlendirdi.

2014 Mercedes-Benz İstanbul Moda haftasında koleksiyonu sergilenen modacı Gülçin Çengel, Türkiye'de moda sektöründe son 5 senede büyük bir değişim gördüğünü söyledi.

Çengel, "Bu yılki defilelerde özellikle markalaşma açısından herkesin kendi markası içindeki istikrarını gördüm. Türk halkı da artık Türk markalarına yönelmeye başlıyor" dedi.

Defilede kullandığı kumaşları yurt dışından getirdiğini aktaran Çengel, "Maalesef Türkiye'de marka oluşmasını isteyen yeni bir tasarımcı olarak bile tasarımlarımda kullanmak istediğim kumaşları hala yurt dışından getirtiyorum. Aslında, Türkiye'de üretilen kumaşlar çok iyi. Tekstil sektöründe de dünyada iyi bir yerdeyiz. Ama markalaşma noktasında alınacak çok yol var" diye konuştu.

"Türkiye'de yapılan sunumlarda daha çok Orta Doğu ülkelerinden yoğun ilgi görüyoruz"

Tasarımcı Aslı Filinta da "Artık tarih olarak dünya moda haftaları ile çakışmıyoruz ve herkes İstanbul'da moda sektöründeki canlanmanın farkında" ifadesini kullandı.

Ülke içinde butik modacılar yerine, ihracat yapabilmeyi başaran tasarımcı markalar olarak konumlandırılmaya başladıklarını belirten Filinta, "Türkiye'de yapılan sunumlarda daha çok Orta Doğu ülkelerinden yoğun ilgi görüyoruz" dedi.

Tasarımcı Gül Ağış ise bu yıl yurt içi ve yurt dışından daha fazla destek aldıklarını kaydederek, bu yılki defilede kullandığı kumaşların tamamen Türk malı olduğunu söyledi. - İstanbul

Kaynak: AA / Otomobil

Mercedes Benz İstanbul Türkiye Moda Otomobil Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title