Haberler

Türk Halk Müziği Sanatçısı Çiçek, Edremit'te Anıldı

Türk Halk Müziği Sanatçısı merhum Ali Ekber Çiçek, ölümünün 10. yılında, Edremit'te anıldı.

Türk Halk Müziği Sanatçısı merhum Ali Ekber Çiçek, ölümünün 10. yılında, Edremit'te anıldı.

Edremit Tahtakuşlar Mahallesi'nde Edremit Belediyesi tarafından düzenlenen törene, sanatçının eşi Can, kızı Ebru Çiçek, Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka, bazı siyasi partilerin ilçe başkanları, muhtarlar, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, mahalle sakinleriyle Çiçek'in sevenleri katıldı.

Ebru Çiçek, buradaki konuşmasında, babasının yokluğunda her yıl kendileriyle bir arada olanlara teşekkür etti.

Edremit Belediye Başkanı Saka da Çiçek'in farklı bir yerde doğduğunu, Türkiye'nin değişik yerlerini gezdiğini ve bağlamasını çalıp, türkülerini söylediğini kaydetti.

Merhumun en sonunda huzuru Edremit'te bulduğunu belirten Saka, "Biz de onun biraz daha fazla huzurlu ve rahat yatmasını istiyoruz. Unutulmadığını ve unutulmasının mümkün olmadığını her yıl daha fazla artan bir kalabalıkla ölüm yıl dönümünde onu anarak hatırlatmak istiyoruz. Ali Ekber ustam bir saz sanatçısı, bir söz sanatçısı değildi. Bir candı, dosttu. En önemlisi de Ali Ekber Çiçek bir özgürlük anıtıydı" diye konuştu.

Konuşmaların ardından, sanatçının mezarına karanfiller bırakıldı ve dua okundu.

Kaynak: AA / Güncel

Ali Ekber Çiçek Kamil Saka Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title