Haberler

Türk Hakemler Dünya Kupası Yolunda

Brezilya'da bu yaz gerçekleştirilecek 2014 FIFA Dünya Kupası'nda görev alacak Türk hakem Cüneyt Çakır, saha içinde ve dışında iyi hazırlanarak en iyi şekilde Türkiye'yi temsil etmek istediklerini söyledi.

Cüneyt Çakır, The Grand Tarabya Otel'de gerçekleştirilen basın toplantısında ABD'de Afro-Amerikalıların hakları ve ırkçılığa karşı mücadelenin efsanevi lideri Martin Luther King'e göndermede bulunarak, "(Bir hayalim vardı) Bu sözü hepiniz çok iyi hatırlarsınız. 1963 yılında King'in ünlü konuşması bu sözlerle başlar. Benim hakemliğe başladığım ilk günden kurduğum bu hayal, Türk hakem camiasının 40 yıldan beri kurduğu bu hayal. Dünya Kupası'na gitmenin büyük gururunu yaşıyoruz. Gerek saha içinde gerek saha dışında çok iyi hazırlanıp ülkemizi en iyi şekilde temsil edeceğiz" dedi.

Hedefe ulaşmak için büyük emekler verdiklerini kaydeden başarılı hakem, "Sadece geçen yılı düşündüğümüz zaman, yılın 156 gününü evden uzakta geçirdik. 240 tane antrenman yapıp, 56 maç yönettik. Her maç bir şeyler katmaya çalıştık. Sizlerin de çok iyi bildiği gibi hiçbir zaman 'olduk' demedik. Hep daha iyisini yapmaya çalıştık. Hep 'yolun başındayız' dedik. Biz hala yolun başındayız. Daha yapacak çok işimiz var" ifadelerini kullandı.

Uzun yıllardır Türk hakemlerinin üzerinde "ölü toprağı" olduğuna dikkati çeken Cüneyt Çakır, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Artık Türk hakemlerinin ayağa kalkma zamanıdır. Verdiğimiz emeklerin ve çalışmalarımızın karşılığını almak tabii ki bizleri çok mutlu ediyor. Ama önümüzdeki süreçte daha fazla çalışarak, üzerine daha fazla katarak elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışacağız. Bugün hepimiz burada başarıyı sahipleniyoruz. Başarıyı sahiplenmek çok güzel ama önemli olan kalıcı olmak. Kalıcı olmak için çok daha fazla gayret göstermeli, çok daha fazla çalışmalıyız. Ne zaman bir Dünya Kupası, Avrupa Şampiyonası, Şampiyonlar Ligi maçı akla gelse, tek hedefimiz Türk hakemlerin orada temsil edilmesidir. Bunun için çalışıyoruz.

"Bir pencere açtık"

Cüneyt Çakır, ekip olarak bir pencere açtıklarını ve o pencereden ileriye baktıklarını ifade etti.

Açtıkları pencereden baktıklarında çok güzel şeyler gördüklerini vurgulayan hakem Çakır, "O pencereden bakarken gördüğünüz şey de önemlidir. Genç hakem arkadaşlarımız için inanıyorum ki o pencereden baktıkları zaman Dünya Kupası, Avrupa Şampiyonası, Avrupa kupaları finalleri görmelerini sağladık. Gönül isterdi ki Brezilya'da milli takımızla beraber olalım. İnşallah bundan sonra milli takımla beraber yürürüz. Sorumluluğumuz daha çok olacak. Bunun bilincindeyiz" ifadelerini kullandı.

Cüneyt Çakır, 3 yıl önce 20 Yaş Altı Dünya Kupası'na katıldıklarını hatırlatarak, şunları söyledi:

"Daha sonra Avrupa Şampiyonası'na katıldık. 2012'nin son günlerinde Japonya'da katıldığımız Dünya Kulüplerarası Şampiyonası oldu. Büyük tecrübe edindik. Amacımız bu tecrübemizi buraya (Dünya Kupası) taşımak. Avrupa Şampiyonası'na nasıl hazırlandıysak bu Dünya Kupası'na da aynı şekilde hazırlanacağız. Özel kamplar yapacağız, iklim şartlarına ve beslenmemize dikkat edeceğiz. Dünya Kupası'na katılanların deneyimlerinden yararlanacağız. FIFA'nın turnuvadan önce düzenleyeceği üç büyük seminer olacak. Biz de kamplar yapacağız. Sorumluluğumuzun bilincinde, çok fazla çalışarak burada en iyi şekilde temsil edeceğiz. Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Şampiyonası'nda 6 hakem sistemi uygulanmıştı. Dünya Kupası'nda gol teknolojisi sistemi uygulanacak. Bu açıdan da şanslı olduğumuzu söyleyebilirim. Japonya'da bu teknolojiyi deneyen ilk hakemlerden biriyiz. Oradaki tecrübemizin de faydası olacak."

"Her gün yeni şeyler öğrenmeye çalışıyorum"

Futbolun ve hakemliğin kendisi için büyük tutku ve aşk olduğunu kaydeden Cüneyt Çakır, "Her gün yeni şeyler öğrenmeye çalışıyorum" diye konuştu.

Hiçbir zaman bu fikrinden vazgeçmediğini anlatan Çakır, sözlerini şöyle tamamladı:

"O kadar bağlıyım ki, yarın kaybedecekmiş gibi seviyorum. Bundan sonra da hep böyle olacak. 1974 yılında Dünya Kupası'nda görev yapmış bir Türk hakemin, bir gün Dünya Kupası'nda olma umudu sağladığı için Doğan Babacan'a çok teşekkür ederim. Şenes Erzik en büyük gücümüz. Varlığı için teşekkür ederim. Türk futboluna katkıları için federasyon yönetim kuruluna teşekkür ediyorum. Her zaman yanımızdaydılar. MHK Başkanı Zekeriya Alp'in huzurunda teşekkür ediyorum. Avrupa'da hep destek verdiler. Jaap Uilenberg bizimle çalışmaya başladığından beri Türk hakemlerinin çehresini değiştirmiştir. Çok büyük katkıları olmuştur.

Böceklere karşı çok ilgim var. Yaklaşık 300-400 milyon yıldır onlar dünyada varlıklarını sürdürürler. En fazla türe sahip olan canlılardır. Okyanustan kutuplara kadar her yerde yaşamayı başarmışlardır. Onların mücadelelerine hep hayranlıkla bakarım. İşte biz dünyanın her yerinde, her sahasında maç yönetirken hep ayakta kalmanın mücadelesini verdik. Bunda en büyük pay sahibi olan Bahattin Duran'a, Tarık Ongun'a, kader arkadaşlarıma çok büyük teşekkür ediyorum."

Bahattin Duran ve Tarık Ongun

Cüneyt Çakır ile birlikte 2014 FIFA Dünya Kupası'nda yer alacak yardımcı hakem Bahattin Duran ise ekibin parçası olmaktan gurur duyduğunu vurgulayarak, "2011 yılında Kolombiya'da görev yaparken, Şenes Erzik bizimle birlikteydi. 'Çok iyi gidiyorsunuz, bu yolun sonu aydınlık' demişti. Desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Çakır'ın bir diğer yardımcısı Tarık Ongun da kendilerine destek olan herkese teşekkür etti.

Basın toplantısında daha sonra soru-cevap bölümüne geçildi.

- İstanbul

Kaynak: AA / Spor

Cüneyt Çakır Tarık Ongun Spor Haberler

Bakmadan Geçme

KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Ben Bu Cihana Sığmazam 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Ben Bu Cihana Sığmazam yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Mehmed: Fetihler Sultanı 8. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Mehmed: Fetihler Sultanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı? 16 Nisan Salı 2024? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor kim kazandı? 16 Nisan Salı Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Alita: Savaş Meleği filmi oyuncuları kim? Alita: Savaş Meleği filmi konusu, oyuncuları ve Alita: Savaş Meleği özeti! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! KDV'ye zam mı geliyor? Kafelerde KDV'ye zam mı gelecek? Bahar CANLI izle! SHOW TV Bahar 8.bölüm CANLI izleme linki! Paris Hilton, Taylor Swift geleceği için VIP alandan mı çıkarıldı? Paris Hilton neden VIP alandan çıkarıldı? Her derde deva! Cevizi suya koyun ve için; Etkisine inanamayacaksınız... ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title