Haberler

Türk Güreşinin Parlayan Yıldızı Rıza Kayaalp: "Küba'lı Lopez Beni Evlilikten Etti"

Ercan ATA, Ankara-DHA

Özbekistan'ın Başkenti Taşkent'te yapılan Büyükler Dünya Güreş Şampiyonası'nda Küba'lı rakibine yenilerek gümüş madalya kazanan Rıza Kayaalp : "yeni kurallar kaybetmeme neden oldu" dedi.

2012 Londra Olimpiyatları'ndan sonra annesinin "Lopez'i yenmeden evlendirmem" dediği Kayaalp, DHA'ya özel açıklamalarda bulundu.

Uluslararası Güreş Federasyonu tarafından mücadele ettiği siklet olan 130 Kg'da dünyanın en iyisi olarak seçilen Türk güreşinin parlayan yıldızı milli sporcu Rıza Kayaalp, sezon başından beri çok iyi çalıştıklarını belirterek şu açıklamalarda bulundu: "Yıl içerisinde iki hedefimiz oluyor, biri Avrupa diğeri ise Dünya şampiyonası. Avrupa şampiyonasına iyi hazırlandım ve 4. Kez Avrupa şampiyonu oldum. Dünya şampiyonası için çok iyi bir hazırlık dönemi geçirdim ancak, sakatlıklarım vardı. Bu sakatlıklarla uğraştım ama, son iki kampta çok iyi hazırlandım. Geçen yıla göre çok iyi bir performans ile Dünya şampiyonasına gittim. Final maçına kadar rakiplerimi yendim ancak, finalde Küba'lı rakibime karşı kaybettim. Yeni gelen kurallar kaybetmemde etkili oldu. Ağır siklet 120 kg dan 130 kiloya çıkarıldı ve bunun bana zararı oldu. Ben normalde 123 kilo gelen bir sporcuyum. Rakiplerimin 1-90-95 boyları var. Daha önce onlar kilo düşerlerdi. Bu durum onlar için iyi oldu benim için ise kötü oldu. Bu farka rağmen ben yine de onlara karşı iyi mücadeleler yaptım ve onları yenmesini bildim. Finalde yenildiğim rakibimle aramda 13-14 kilo fark vardı neredeyse. Bu maçta elimden gelen en iyi mücadeleyi yaptığımı düşünüyorum. Ne kadar da kilo farkı olsa da bende güç vardı ama, o bana biraz ağır geldi. Ancak maç içerisinde yerde de bazı hatalar yaptım. Bazı yapmam gereken tekniklere iyi konsantre olamadım. Daha iyi konsantre olsaydım belki şu an dünya şampiyonu olacaktım ama yaklaştım artık Küba'lıyı yenmeye. Önümüzdeki senelerde bunu başaracağım ama birazda kilo almak istiyorum. 128-129 kiloya çıkarsam onunla yapacağım mücadeleler çok daha farklı ve çekişmeli olacak"

KÜBA'LI LOPEZ BENİ EVLİLİKTEN ETTİ

Annesinin "Kübalı Lopez'i yenmeden evlendirmeyeceğim" sözü Rıza Kayaalp'e hatırlatıldığında, Şampiyon Güreşcimiz: "evlilik yine yalan oldu" dedi.

130 Kilo da Dünyanın en iyi güreşçisi seçilen Milli mayomuz Rıza Kayaalp, açıklamalarını şöyle sürdürdü: "Annem de haklı. İlk önce rakibi yeneceğiz ve yenmediğimiz rakip kalmayacak ki evlendirecek. O da aslında benim şampiyon olmamı istiyor. Böyle bir şey sürdü önüme ancak, bu sene kaçırdık. Lopez yine bizi evlilikten etti. Ama önümüzdeki sene ve 2016 ya kadar daha sürem var, inşallah onu yenip anne yendim diyeceğim en sonunda"

ANNEM BENİM ÜZÜLDÜĞÜME ÜZÜLDÜ

Final maçının ardında Annesi ile olan görüşmesine değinen Rıza Kayaalp: "maçı kaybedince üzüldüm, bu bireysel spor dallarının en kötü yanı ikinciliktir. Bronz ve Altın madalyayı kazanarak alıyorsun, Gümüş madalyayı ise kaybederek alıyorsun. Hedefim her zaman altın madalya olduğu için çok üzüldüm. İnsanların benden beklentileri fazla. İkincilik ve üçüncülük pek fazla sevindirmiyor beni. İkinci olunca ben çok üzüldüm diye Annem de benim üzülmeme çok üzülmüş. Normalde madalya aldığımda seviniyorlar ama ben minderden üzülerek çıktığım için oda çok üzüldü. Bende üzülme" bunlar maç içerisinde olur dedim. Sen yeter ki üzülme ben sana daha çok madalyalar kazandıracağım diye söz verdim Anneme" dedi.

2009 YILINDAN BERİ KATILDIĞI HER ŞAMPİYONADAN MADALYA İLE DÖNDÜ

on olarak büyüklere çıktığı 2009 yılından beri katıldığı tüm şampiyonalarda ne yaptığını sorduğumuzda Şampiyon güreşçi Rıza Kayaalp: "bu tarihten beri büyüklerde güreşiyorum. Yıldız ve gençlerdeki başarılarım da var ancak, büyüklerde bu güne kadar hep zirvede yer aldım. 2009 yılında sonra 5 dünya şampiyonasına katıldım, 1 Altın, 2 Gümüş ve 3 Bronz. 5 Avrupa şampiyonasına katıldım ve 4 Altın, 1 Gümüş. 2012 Olimpiyatlarında 1 Bronz madalya kazandım. Bunun Yanında Akdeniz oyunları Altın, Üniversiade Altın kazandım. Bir sporcu için 5 yıl içerisinde aldığım madalyalar hayallerin ötesinde" ifadesini kullandı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Rıza Kayaalp Gümüş Küba Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title